Despre vanzatoare…

Chiar ma gandeam de vreo 2 zile sa scriu despre dragele vanzatoare! Acum 2 zile ma duc la magazin sa caut forfecuta pentru cuticule. Ajung la magazin, ma uit, iau forfecuta ( pe care scria ‘forfecuta pentru unghii’ ) hmmm… ajung la casa sa achit. Intreb daca e forfecuta pentru unghii sau pt pielite. Vanzatoarea imi spune ca e pentru pielite! Mai stau putin … mai intreb o data : e pentru pielite sau pentru unghii ! Vanzatoarea, iritata , se stramba si imi raspunde cu un ton agitat ( in timp ce si gesticula ) ca e pentru pielite! Hmmm… Ok… ma intorc la raft sa ma mai uit o data, pentru ca varfurile forfecutei care o tineam in mana imi pareau dubios de groase. Ma uit si gasesc inca o forfecuta pe care si scria ‘forfecuta pentru cuticule’ ! si avea si varfurile perfecte pentru cuticule ! Ma intorc la vanzatoare cu amandoua forfecute : Uite, asta e de cuticule! Cealalta e pentru unghii , stii !? Domnisoara, un pic mirata, si cu un glas asa inocent ma intreaba ‘pai nu e aceeasi chestie. nu stiam’ “NU, nu e aceeasi chestie!Uite ca si scrie” Ea : “Aaa…n`am vazut, nu stiam’ . Bun ! Si atunci?! De ce vorbesti?! De ce te strambi si incepi sa gesticulezi cand te mai intreb o data daca tu nu esti sigura!???? De ce??? Si asta nu e singurul exemplu! Sunt atatea vanzatoare “atotstiutoare” care se agita si de fapt se agita degeaba! Mai bine taci si ii spui clientei ca nu stii! Decat sa faci pe grozava si s`o dai in bara!

Alt specimen : cel agasant! Intri in magazin ( poate vrei sa cumperi, sau poate ca vrei doar sa studiezi , nu conteaza ) si esti acaparata de o domnisoara lipicioasa! Va pot ajuta? NU ! mai trece un minut , vanzatoarea, cu ochii pe tine de cand ai intrat in spatiul ei, vine spre tine ( mai ales cand te uiti la ceva ) ‘cautati ceva anume?’ NU ! mai trece putin , vede ca te uiti la o anume chestie ‘ Stiti ca mai avem si asa si asa ‘ ! Devine stresant! Aceste specimene le gasiti in special in Sephora!

Alt specimen : cel indiferent! Intri in magazin, cauti ceva, nimeni nu te baga in seama! Indraznesti sa intrebi , primesti o privire ucigatoare care iti taie cheful de orice sesiune de shopping! Am intrat intr`un magazin, m`am uitat la niste pantaloni parca … si cum erau inghesuite hainele, am zis ca mai bine intreb de marime ca sa mai scurtez din timpul care l`as fi pierdut. Normal e sa vina sa iti arate pantalonul sau ce ai nevoie! Ei nu. Intreb daca are marimea x ! Se uita la mine cu scarba, pentru ca am deranjat`o din taclale cu o alta domnisoara, si imi spune ca nu stie, si sa caut singura! Pfooaaaaa atunci m`am nevrozat eu ! Si eu am fost cea cu privirile ucigatoare ! In urmatoarea secunda eram deja in afara magazinului. Si va spun ca de atunci n`am mai intrat in acel magazin !

Ultimul specimen : “vorba lunga” ! Cand intrebi ceva, vrei un raspuns simplu si concis! Nu ! Aceste domnisoare nu mai tac atunci cand le adresezi o intrebare. Si incerci sa te sustragi , sa dai din cap, sa pari interesata, sa faci ceva ca sa taca! Nu … ele vorbesc in continuare. La un moment dat, ca sa scapi de ele, nu trebuie sa aplici tactica “friendly chick” ! Nu! Le spui clar ‘ok, multumesc, ma mai uit’ . Le lasi asa, dar macar au tacut!

Evident, exista si specimenul combinat din toate cele enumerate! Dar se gaseste in exemplare rare (:

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…