joi, 13 ianuarie 2011

Tag : Top Ten Perfumes

Am fost plăcut surprinsă ieri să aflu că Iulia vrea să afle topul meu al parfumurilor preferate
nu am mai făcut poze cu telefonul de nu mai știu când...azi ... toate pozele ce le-am făcut au fost cu telefonul (și le-am transferat prin dintele albastru că nu mergea USB-ul:( )
am o colecție frumoasă de parfumuri, îmi plac la nebunie și le asortez pe anotimpuri și pe momentul  zilei:)
Mi-a fost greu să aleg doar 10 parfumuri, dar m-am gândit în primul rând la cele după care am tânjit atâta timp și pe care le folosesc de fiecare dată, când îi vine timpul.
Nu mă mai lungesc cu vorba și vă voi povesti pe scurt despre my favourites

10. Naf Naf  - NafNaf
-este un parfum oriental-floral, cu notele de vârf :mango, măr și bergamotă, note de mijloc:orhidee, rădăcină de stânjenel și trandafir iar notele de bază:patchouli, mosc,lemn alb, zmeură și vanilie. Ador parfumul ăsta îl folosesc în special ziua, toamna.

9. ..Oh! de Moschino
- este parfumul pe care îl folosesc acum, zilele astea când începe să se încălzească ușor. E un parfum foarte dulce și persistent.Face parte din categoria florală.
Note de vârf : caisă, toporaș, piersică, bergamotă; note de mijloc : iasomie,heliotrope,trandafir; note de bază : lemn de santal, ambră, vanilie și cedru.

8.Outspoken by Fergie
De parfumul ăsta m-am îndrăgostit încă dinainte să îl miros. Am citit prima dată pe un blog despre el și a doua zi deja eram la magazin cumpărându-l. Ador mirosul crinilor, a tuberozelor și a freziilor. Faptul că Outspoken miroase a tuberoze m-a făcut să-l cumpăr imediat.
Note de vârf : șofran, coacăză neagră, carambola; note de mijloc : iasomie, tuberoză, floarea pasiunii; note de bază : lemn de abanos, vetiver și piele!?!
Îl port toamna-iarna.

7. Euphoria - Calvin Klein
Parfumul ăsta l-am avut când a apărut în 2005-2006, iar cu 2 ani în urmă am primit varianta mare. E un parfum oriental-floral,dulce și  îl port seara, iarna. 
Note de vârf : rodie; note de mijloc : lotus și orhidee; note de bază : toporaș, ambră, mosc și mahon.

6. Guepard
I-am făcut un review separat aici.
Note de vârf : crăiță, mușcată și mandarină; note de mijloc : scorțișoară, coriandru, mușețel, floare de portocal, ghimbir; note de bază : patchouli, vanilie și ambră.
Îl folosesc toamna.

5. Armani Code - Giorgio Armani
face parte din categoria florală și este puternic.
Note de vârf : iasomie, portocală italiană, portocală amară; note de mijloc : floare de portocal și iasomie; note de bază : miere și vanilie.
Îl folosesc vara.

4.Nina - Nina Ricci
Am iubit parfumul ăsta din prima clipă în care l-am mirosit și mi-am spus că trebuie să-l am. Este un parfum din categoria floral-fructată.
Note de vârf : lămâie; note de mijloc : bujor, măr verde, praline; note de bază : lemn de măr, mosc și cedru.
Îl folosesc primăvara.

3.Alien - Thierry Mugler
Ador parfumul ăsta. Și îmi place Thierry Mugler în special pentru că simbolul acestei firme este o steluță.
E un parfum intens, persistent și face parte din categoria oriental-lemnoasă. E interesant faptul că nu e nevoie de multe arome pentru a-l face deosebit.
Note de vârf : iasomie; note de mijloc : note lemnoase; note de bază : ambră.
Îl folosesc vara - toamna, seara.
E unul dintre parfumurile pe care trebuie să le ai într-o viață:)

2. Stella In Two Peony - Stella McCartney
Dacă n-aș fi descoperit parfumul de pe locul 1, acesta ar ocupa poziția:) Îl ador, îl ador, îl ador! Un miros deosebit, misterios, nici prea intens nici prea 'șters' și persistent. Face parte din categoria parfumurilor florale.
Note de vârf : bujor și trandafir; note de mijloc : piper; note de bază : cedru, patchouli și ambră.
Îl folosesc la sfârșitul iernii - primăvară.

1. Ange ou Demon Tendre - Givenchy
Am o slăbiciune pentru parfumurile Givenchy, aproape toate mi se par reușite, dar Ange ou Demon mi-a luat mințile. M-am amorezat iremediabil. Sunt la a doua sticluță și o să-l recumpăr de fiecare dată când rămân fără.
Note de vârf : floare de portocal, lăcrămioară, mandarină; note de mijloc : bujor, crin și heliotrope; note de bază : patchouli și palisandru brazilian.
Îl folosesc în orice anotimp, în orice moment al zilei.Blogger Template by VelvetGraceCreation.