Review Himalaya Herbals Lip Balm

Cred că v-am mai zis că sunt surprinsă că Himalaya are și produse cosmetice … eu știam doar de medicamentele găsite prin plafare / magazine naturiste/ farmacii până acum câteva luni. Am încercat niște pastiluțe de memorie (Mentat) de la Himalaya, care mi-au fost de ajutor. Așa că dacă aveți probleme cu învățatul, concentrarea, memoria … puteți încerca și voi, chiar ajută 🙂
Dar deja am deviat de la subiect, și am dat-o în aria medicamentelor…și azi vreau să vă povestesc despre un alt produs (cosmetic) de la Himalaya Herbals. 

Dar înainte de asta, vreau să vă mai spun că există și o gamă mai …scumpă,  care însă conține doar ingrediente naturale – Himalaya Organique. Se găsesc în rețeaua magazinelor Douglas din câte știu. Nu am încercat până acum nimic, dar tare m-aș bucura să am ocazia să pun mâna pe câteva din produsele respective:) 

Și acum, revin la balsamul meu de buze de la Himalaya. L-am cumpărat a doua zi după ce am citit review-ul Denisei de aici și am aflat că miroase a Orbit Kids :)) 

A devenit preferatul meu, atât din cauza mirosului cât și datorită efectelor sale…. L-am folosit aproape zilnic, de aproape 2 luni, trebuia să intre la favoritele lunii martie, doar că l-am uitat în mașină… Faptul că era în mașină spune multe! De obicei nu car produse cosmetice după mine, nu port geantă după cum probabil multe știți, așa că nici măcar un ruj nu iau cu mine. Balsamul ăsta însă m-a însoțit peste tot, fie că l-am ținut în mașină sau în buzunarul de la geacă … a fost cu mine 🙂
Îmi place ambalajul, mirosul, consistența și faptul că produsul iese ușor, iar datorită formei nu se irosește mult produs.

De asemenea, am impresia că e așa muuuuuuult produs în tub (are 10 ml) și îmi va mai ajunge o lună lejer, deși îl folosesc zilnic. 
N-am folosit niciodată atât de des un balsam de buze – mereu le schimbam sau uitam de ele până expirau.
Balsamul ăsta are formula unui gel, care pare gras, însă e foaaaaaaarte lejer, de abia se simte pe buze și lasă o senzație așa plăcută și conferă și un luciu subtil buzelor. Obișnuiesc să-mi rup buzele până când dă sângele și să rămân cu mici semne, care se vindecă mai greu, dar după ce mă “joc” cu buzele , aplic balsamul și parcă se vindecă mai repede… 
Nu simt că produsul intră efectiv în buze, ci mai degrabă simt o peliculă subțire , ca o barieră de protecție dar chiar dacă nu simt eu, buzele mele rămân moi și hidratate. Singurul dezavantaj e că nu e un efect pe termen lung (ca în cazul unguentului de gălbenele de exemplu)  dar nici nu mă deranjează că trebuie să îl aplic mai des…. îmi vine să-l mănânc cât de bine miroase♥
Nu știu exact ce are, dar are o formulă interesantă, nelipicioasă , lasă buzele să alunece ca unse  ha ha. De exemplu balsamul de la Palmer’s lasă buzele lipicioase și e și destul de gras pe lângă ăsta.
Știți că nu sunt an ingredients-freak și nu mă uit pe etichete să văd ce conțin produsele,însă am fost curioasă acum să văd cum se laudă balsamul de la Himalaya și nu am putut identifica decât ingredientele-cheie …. Balsamul ăsta vine sigilat pe un carton, unde e posibil să fie toată lista, nu am verificat lucrul ăsta. 
Oricum, ingredientele care stau la baza acestui balsam par a fi destul de bune :
ulei de ricin (utilizat pentru proprietățile sale de vindecare a diferitelor inflamații ale pielii)
extract de ulei de nucă de cocos (ajută la hidratarea buzelor)
extract din germeni de grâu ( sursă de vitamina E; util în prevenirea deshidratării pielii, având proprietăți antioxidante și ajută foarte mult în emolierea buzelor)
ulei din semințe de morcov (care protejeză de razele UV).
Per total, e un balsam de buze bun, care m-a cucerit din prima♥  Îl recomand ! 
Se găsește la magazinele naturiste unde există și alte produse Himalaya , sau cel mai sigur la Carrefour , la prețul de ~6 lei.

Care e balsamul vostru preferat?

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…