Dezamagire Flormar…

La începutul lunii septembrie vă povesteam (aici) cu entuziasm că am primit un colet mare mare cu tot felul de produse Flormar, și nu înțelegeam de ce.  Apoi, a doua zi am făcut un update prin care spuneam că a fost o greșeală și că voi duce coletul la stand, acolo unde trebuia să ajungă de prima dată.
A trecut mai mult de o lună de atunci, de când am anunțat că voi face și un giveaway cu sprijinul Flormar. A trecut o lună de așteptat.  Așa cum v-am obișnuit, vă povestesc și părțile mai puțin plăcute din experiențele mele, deși de cele mai multe ori sunt criticată…

Atunci, mi s-a promis că voi primi ce vreau din partea Flormar. Am fost entuziasmată și am făcut o listă așa : o parte din produse pentru mine – în varianta tester și o parte din produse – în varianta normală, pentru un giveaway. Nu am cerut tot standul, am cerut câteva produse noi pentru mine și altele pe care le știam, pentru giveaway. Adevărul e că am făcut o listă cu… de toate. Dar când am trimis-o am menționat faptul că dacă am cerut prea multe să îmi spună, să mai renunț la produse. Dar mi s-a spus că e ok, și că voi primi coletul.  Și am așeptat ceva timp, coletul nu mai ajungea și atunci am mai trimis un e-mail în care întrebam ce se întâmplă. Atunci mi s-a spus că era Romexpo, că erau foarte ocupați și că nu au reușit să îmi trimită coletul și după Romexpo se va rezolva. Și am așteptat, Romexpo s-a încheiat și coletul tot nu l-am primit. Am mai așteptat, am mai trimis un e-mail în care întrebam ce se întâmplă. Și atunci mi s-a spus că sunt solicitări multe și că trebuie să vadă cum fac, să îmi trimită coletul. Și iar am așteptat. Când am văzut că au trecut atâtea săptămâni și coletul tot nu mai ajungea, am mai trimis încă un e-mail… Poate vi se pare că am insistat, și așa și este, am insistat să aflu ce se întâmplă. Adică dacă mi se spunea de la început “problema”, o lăsam așa și nu mai trimiteam mail-uri.  Și acel mail l-am trimis săptămâna trecută…. Și am fost foarte dezamăgită și m-am supărat, mai ales că persoana care îmi scria îmi făcuse o altă impresie…

Deci eu am întrebat ce se întâmplă și răspunsul a fost unul neașteptat .. Mi se spunea că “s-au schimbat condițiile” ( la ce? că eu nu ceream sponsorizare, ceream ceea ce mi se promisese cu o lună în urmă, când un colet valoros a ajuns la mine și am semnalat!) și că, pentru a primi testere, va trebui să scriu 5 (cinci) postări despre produsele Flormar, apoi, lunar, se va face o tragere la sorti, si , dupa cum mi-o fi norocu’ oi câștiga și eu un tester….. Ha ha ha. Am rămas cu gura căscată când am citit “condițiile” și nu îmi venea să cred. Adică eu, îmi cumpăr 5 produse Flormar și fac reclamă brandului ca să mă aleg, dacă am noroc, cu un tester. Adică, ce mi-e că îmi iau 5 produse, ce mi-e că iau 6!?

În momentul acela, am răspuns la acel mail absurd, mi-am exprimat dezamăgirea, i-am spus persoanei respective că eu nu vreau să particip la niciun giveaway de genul ăsta și că altfel era “înțelegerea”. Răspunsul care a venit după câteva minute m-a întristat. M-a ofensat. Mi s-a spus că am asaltat-o cu e-mail-uri, “lucru care nu se face” . Deci eu trimit trei mailuri în care întreb ce se întâmplă cu acel colet care mi-era promis și mi se spune că asaltez omu’ … Deja aveam o mie de draci, nu-mi venea să cred ce citesc , apoi i-am trimis un alt e-mail în care îi explicam faptul că ce nu se face e să promiți ceva de care nu te poți ține și că nu am ajuns să mă milogesc pentru niște produse pe care oricum mi le pot cumpăra și singură. Am menționat și faptul că nu eu aveam de câștigat, ci Flormar pentru că era un mod de a face reclamă.  Am primit un ultim e-mail în care și-a cerut scuze că m-a deranjat și că va lua cineva legătura cu mine legat de colet. Ultimul e-mail pe care l-am trimis a fost cel în care îi spuneam că nu e nevoie să ia nimeni legătura cu mine, nu mă mai interesa. Deja aveam un gust amar.

Până aici cum vi se pare?

După câteva zile, am intrat pe grupul bloggerițelor de pe Facebook din întâmplare și am văzut o postare legat de “regulile Flormar” . Atunci am văzut că mai multe bloggerițe au primit “super-oferta” și erau dezamăgite.  Și de acolo s-a pornit o discuție lungă, care, din păcate, a ajuns, datorită unei “binevoitoare” la directorul Flormar. Păi cum să faci așa ceva? Ție, trădătoarei, ce îți iese? Crezi că ți se ridică vreo statuie sau că primești un stand Flormar doar pentru tine? Astfel de chestii mi se par niște măgării !

În fine, “regulile” s-au schimbat, eu n-am fost nici sunată, nici nu am primit vreun e-mail referitor la ceea ce urma să se întâmple și miercuri m-a sunat curierul să îmi spună că are un colet pentru mine. Bănuiam de la cine e și m-am gândit dacă să-l accept sau nu. Dar cum sunt foarte curioasă, l-am acceptat, l-am deschis, l-am pozat și atât. Nu m-am atins de produsele primite – nu mi-am băgat degetele prin farduri sau prin rujuri.

Nu m-am gândit nicio clipă să le păstrez pentru mine. Am primit și testere și produse varianta normală și am primit într-adevăr chestiile pe care le-am vrut. Dar nu. Nu am de ce să mă bucur. Trecem peste faptul că s-a omis litera “R” din Alexandra , ce m-a făcut să nu accept acele produse (care sunt foaaaaarte tentante) este faptul că simt că s-a făcut din obligație. Probabil că după nemulțumirea celorlalte fete și după ce au apucat să se delecteze cu acele discuții de pe Facebook, s-au  gândit că au cam gafat-o și au vrut să repare greșeala. Au primit și restul fetelor colete Flormar și mă bucur pentru ele, dar eu nu mă voi bucura de acele produse și urmează să dau o fugă până la standul Flormar (până nu se închide :((  ) să îmi iau produsele pe care mi le-am dorit.

Experiența asta neplăcută nu mi-a schimbat părerea despre produsele Flormar și, în continuare îmi voi cumpăra rujuri, oje, creioane de ochi etc.

Aș vrea să îmi spuneți părerea voastră sinceră despre faza asta.

 Și , produsele ce le-am primit, le voi oferi aici pe blog. Dacă le doriți (voi alege 2 câștigătoare) vă rog să îmi lăsați un comentariu care să înceapă cu “Vreau” și să îmi spuneți ce credeți despre ceea ce s-a întâmplat.  Câștigătoarele vor fi alese vineri, 21 octombrie, după ora 22.

Și acestea sunt bunătățile  :

– adică : acetonă cu ulei din sâmburi de struguri, pentru unghii fragile ; 2 gloss-uri True Color nuanța 16; 2 rujuri Supershine în nuanța 513 (variantă tester, variantă normală); un ruj LongWearing L01; un ruj-tester Supershine nuanța 516, un ruj-tester Supermatte 202; 1 fard mono neon (mov); 2 farduri mono metalice – roz și auriu (superbe); 2 Terracota Powder – tester , nuanțele 21 și 23 și 2 oje – Supershine Miracle Colors U33 și Nail Enamel 402.

Acest “premiu” îl voi împărți în așa fel încât să se bucure 2 persoane de produsele Flormar.

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…