Tag : Primul / prima

Cu ceva timp în urmă circula un tag interesant despre primele noastre produse cosmetice… Am primit și eu tag-ul de la Deena, Macnetize și Irina și dacă tot mi-a plăcut așa mult , m-am gândit să-l și fac. Pregătisem pentru azi un mini-tutorial pentru un machiaj rapid, dar îl amân pe mâine 🙂

Primul fond de ten a fost Max Factor Lasting Performance. Și asta se întâmpla pe la 14 ani. Îmi amintesc foarte bine că eram cu mama într-o parfumerie și mi se pusese pata că vreau fond de ten. Atunci am văzut standul Max Factor și mi-am ales fondul de ten.  Țin minte și acum întrebările mamei : “dar ce faci cu el?” “chiar ai nevoie?” “dar îl folosești?” 🙂  A costat 50 de lei , bani  care pe vremea aia chiar erau bani :))
Ahhhh …ce faine erau zilele alea în care mergeam cu mama prin oraș, la plimbare, la cumpărături…

Și în cazul în care vă întrebați dacă am ales nuanța potrivită …pot să spun cu mândrie că da , am ales exact nuanța de care aveam nevoie, nu cu 3 tonuri mai închisă “ca să par bronzată” :))

Prima pudră a fost Stay Matte de la Rimmel pe care mi-am cumpărat-o anul trecut. Da… nu am folosit niciodată pudră și în continuare nu folosesc:)) Am folosit Stay Matte un timp , apoi m-am gândit că pun prea multe chestii pe față și nu am neapărat nevoie și de o pudră.

Primul rimel  a fost, bineînțeles, Great Lash de la Maybelline. Recunosc că nu era al meu , îl mai foloseam pe cel de la soră-mea … Primul rimel al meu , propriu și personal :)) , a fost tot de la Maybelline – Lash Discovery … Doamne ce-mi mai plăcea rimelul ăla… avea pensula atât de mică și subțire, dar făcea niște gene super lungi și definite. Mai tânjesc și acum după el !

Prima paletă de farduri  a fost de la Ruby Rose. Dacă îmi amintesc bine, avea mama una cu 4 culori  și îmi plăceau că erau destul de fine și ușor de aplicat (cu burețelul ha ha) … apoi mi-am luat eu una cu 16 culori … Machiajul ? Evident, o culoare pe pleoapa mobilă și eram gata :))  Asta se întâmpla pe la 14 ani.

Primul ruj a fost de la Miss Sporty…  eram prin clasa a 7a, deci aveam vreo 13 ani.  Culoarea aleasă… roz bineînțeles :)) dar era un roz-nude. Ambalajul era roz, rujul era destul de cremos și avea un miros dulceag.

Primul gloss a fost transparent și de la Kallos. Eram fascinată cât de frumos îmi străluceau buzele  :))

Primul blush … a fost de la Trendy, cumpărat cu vreo 2 ani în urmă….

Primul dermatograf a fost achiziționat pe la 13 ani și era…clasicul ADA. Eram la ‘seară distractivă’ în clasa a 6a și prietena mea cea mai bună avea ochii conturați cu negru :)) am fost cu ea la baie să se ‘retușeze’ și m-a făcut și pe mine. Evident că mi-a plăcut efectul și imediat mi-am cumpărat și eu unul . Mă făceam în fiecare zi cu creion negru în “interiorul ochiului” …  Mai trist era când mergeam la școală și mă trimitea profa de fizică (care nu se epila, nu se pensa, nu își lua mustața, nu se vopsea, nu se machia NICIODATĂ) să mă spăl pe ochi :)) Am fost prima oară ,  a doua oară am plecat și nu m-am mai întors :))  și pe urmă îi spuneam că e rezistent la apă și nu pot să mă șterg ha ha ha :))

Primul tuș  a fost de la Oriflame, de la soră-mea… Știu că era cu pensulă, nu știam cum și unde se folosește așa că am procedat cum procedam și cu creionul Ada… mi l-am pus în ochi și în secunda 2 au început să mă piște și lăcrimam de nu mai știam de mine ! Am zis atunci că nu o să mai folosesc așa ceva niciodată …dar apoi mi-am cumpărat și eu , de la Farmasi.

Primul parfum a fost Chanson d’Eau , pe la vârsta de 12 ani . Doamne cât am iubit parfumul acela… apoi, pe la 13 ani am primit Pret a Porter . Când au apărut și celelalte variante de la Chanson mi-am luat (Chanson d’Air și d’Amour) . Nu mai țin minte cum miroseau Chanson-urile , dar cred că Pret a Porter mi-ar plăcea și acum.

Primul produs de ‘lux’ … ce înseamnă lux? Pentru mine , la 13 ani, Avon era lux :))
Dar primul produs considerat acum ‘de lux’ a fost rimelul Hypnose de la Lancome. Aveam 16 ani , eram în excursie cu școala, în Viena, și mi-am luat rimelul … A fost 24€ și țin minte că după ce am ieșit din magazin, mă uitam ca proasta la rimel și nu-mi venea să cred că am dat atâția bani pe un rimel :))

Prima cremă de față  …. chiar nu îmi mai aduc aminte de prima mea cremă de față .. până în liceu știu că nu am folosit … dar apoi…hmmmm , chiar nu mai țin minte ! Să fi fost de la Avon – Naturals?

Primul gel de curățare … nu folosesc nici acum , dar se poate să fi folosit ceva de la Clearasil când la noi nu apăruse… avea soră-mea și mai furam și eu câte una alta de la ea :))

Mi-ar plăcea să îmi spuneți și voi care au fost primele produse cosmetice, de care vă amintiți 🙂 Așa că, aștept comentariile voastre .

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…