Stay fit!

Pentru că m-ați tot întrebat cum pot să mănânc atâtea dulciuri și să nu mă îngraș, m-am gândit să scriu această postare… ca să dezvălui misterul  :))

În urmă cu 5 ani aveam un stil de viață haotic și eram foarte slabă (45 kg / 1.73m). Pe vremea aceea, micul dejun consta într-o țigară și o ceașcă de cafea cu lapte. La prânz mâncam dacă-mi aduceam aminte și cina era formată dintr-o pungă de snacks-uri. Și beam foarte multă Cola.Ah… și mâncam mai multe dulciuri decât acum !
De sport nici nu era vorba, nu depuneam niciun efort fizic. Purtam mărimea 32 la haine și mi se părea că sunt mult prea slabă, având în vedere că restul fetelor arătau mai “normal” .
Nu știam ce înseamnă să ai celulită, aripioare sau burtică (muffin top) așa că nu mă stresam prea mult.

Bineînțeles că odată cu înaintarea în vârstă se modifică și metabloismul și nu mai ardem atâtea grăsimi ca în tinerețe. Și asta vă spun din propria experiență.

Pe la 22 de ani am început să mă îngrijorez, aveam aceeași greutate ca la 17 ani … și am început să merg la sală cu una din prietenele mele. Amândouă eram foarte slabe (ea mai e și acum, eu nu ha ha) , mergeam la sală, ne făceam exercițiile și apoi dădeam fuga la McDonald’s …fără rezultate.

Prietenul meu (actualul soț) m-a pus la “program de îngrășare” … Doamne, cât m-a mai chinuit : mâncare dimineața, la prânz și seara. Îmi aduc aminte și acum că am fost la un restaurant și am comandat de mâncare, iar porția mea era imensă. Pur și simplu nu am plecat de acolo până nu am terminat totul din farfurie. Nu cred că mai are rost să vă spun că simțeam că explodez și că dacă era după mine nu mai mâncam vreo 2 zile :))

Cum vă spuneam, odată cu anii au apărut și kilogramele. Prin 2009 se vedea că iau proporții :)) Am stat 5 săptămâni în Germania și nu m-am abținut de la nimic :)) Eram sigură că o să dau totul jos când ajung acasă. Mă îngrășasem vreo 6 kg și nu făceam sport. Aveam 56 de kilograme și nu îmi venea să cred ! “N-am avut niciodată 56 kg ! Doamne ! “

Odată ce mi s-a “mărit” stomacul îmi era tot mai foame și mâncam. Dacă nu mâncam, mi se făcea rău, mă durea stomacul groaznic.
Sincer, nu mi-am dat seama că mi se schimba corpul ..până când n-am mai încăput în hainele mele, mai ales în blugi – purtam mărimea 32 .

La început am zis că îmi schimb hainele, nu strică un număr în plus, dar ajunsesem la mărimea 36 …
Am devenit conștientă că soluția nu este schimbatul hainelor, ci faptul că trebuie să fac mișcare.

Și am început din nou să merg la sală mai des. De când mă știu mi-am dorit un abdomen definit, plat. Problema mea este că merg o perioadă bună la sală iar când încep să văd rezultate,  nu știu din ce motive – o răresc și se duce toată munca depusă :))
Mi-aș dori să văd rezultate imediat, așa cum se întâmplă cu mâinile sau picioarele. După o săptămână se vede diferența, dar pentru abdomen îmi trebuie mai mult.

Dietele nu sunt de mine! Sunt prea pofticioasă ca să funcționeze așa ceva la mine… mă gândeam să țin un pic Dieta Dukan, atât cât să mai dau vreo 5 kg jos , dar nu pot. Cum să nu mănânc un fruct, o înghețată , un Haribo, o ciocolată? Nu merge….
Apropo, vă admir pe cele care țineți dietă și vă abțineți de la toate bunătățile !

 În momentul de față am 57-58 kg (deși acum 3 zile cântarul îmi arăta 55!) cu toate dulciurile pe care le mănânc :))
Nu mă consider slabă sau grasă … cred că am o greutate ok și corpul meu capătă un aspect sănătos,lucrat… și nu am de gând să mai fac pauze aiurea.

Secretul meu? Nu am niciun secret, mi-am schimbat doar stilul. Nu sar niciodată peste micul dejun ! Mi se pare cea mai importantă masă, atunci avem nevoie de kcal și energie, așa că pot mânca bine fără să mă gândesc “aoleu, felia asta de cozonac n-o mai dau jos” .
Peste prânz recunosc că sar, nu mai am poftă de mâncare și mi s-a “micșorat” din nou stomacul, astfel că nu mi se face foame, mai ales că mai mănânc câte ceva dulce în timpul zilei. În primele zile, simțeam că mă roade stomacul, dar apoi s-a obișnuit.
Deși carnea e importantă, eu nu mănânc carne decât foarte foarte rar. Nu sunt vegetariană, dar nu mă dau în vânt după un cotlet de porc sau o pulpă de pui.
Am adăugat în schimb și multe fructe în “dieta” mea… E vară azi-mâine, de abia aștept să apară pepenele roșu dulce, cireșele, căpșunii, zmeura… Îmi plac foarte mult kiwi, pepenele galben, rodiile, Physalis… de câteva luni mănânc avocado, este foarte hrănitor și sănătos. Îl mănânc gol, are un gust ciudat ..la început nu mi-a plăcut, dar m-am obișnuit și mănânc foarte des. Sunt înnebunită după mango, dar din păcate după ce mănânc unul mă arde stomacul , nu știu de ce.  
Seara mănânc destul de rar și atunci aleg pepene galben cu nuci, brânză cu mucegai și prosciutto crudo. Am eliminat popcornul, chipsurile, sticksurile și snacksurile de la filmele de seară. Trebuie să am o poftă nebună pentru a mânca chestiile astea :))

În ceea ce privește mișcarea, prefer sala, unde merg singură și trag de fiarele alea :)) Am fost la Pilates, la Step și la Zumba, dar nu m-au impresionat. La Zumba eram tot pe lângă cu pașii și, se pare că atunci când sar mă doare foarte tare capul așa că prefer să nu mai țopăi …deși după 15 minute curgeau apele pe mine :))
Recunosc că nu mă duc zilnic la sală, când e cald afară prefer să merg cu rolele la lucru și înapoi. Asta ține loc de ora mea de sport.
De alergat  nu pot să alerg, după 2 minute am impresia că pic jos. De înotat…mi-e frică, v-am zis că era să mor înecată de câteva ori și că mi se pun cârcei …

Așa cum spunea și Ana , poți să ai 60 de kg și să îți atârne burta sau poți să ai 60 kg și să ai un corp bine definit, frumos. Eu pot să vă spun că văd diferența la mine, am talia mai subțire decât cum o aveam în urmă cu 4 luni de exemplu. De celulită nu mai zic, se vedea de la o poștă .. Mai am și acum, dar nu se mai vede atât de tare.

Gândirea asta  “cine mă place așa cum sunt” nu e cea mai sănătoasă. În primul rând, trebuie să te simți tu bine și să nu te bazezi că iubi te place oricum, cu burtică sau colăcei. De ce să ne cumpărăm mărimi tot mai mari la haine, când putem să arătăm bine și în mărimile mici? 🙂

Nu sunt cea mai sportivă, dar dacă nu îmi place ce văd în oglindă, pot să schimb.

Exerciții sunt destule. Poate că o să vă placă Kangoo Jumps sau Zumba …sau poate că vă place să alergați în parc. Oricum ar fi, mișcarea este importană. Nu o să vă vină să credeți ce multă lume merge la sală. Eu am rămas surprinsă.  Tipa aia de pe stradă, care arată super bine în rochia ei mulată SIGUR merge la sală, la aerobic, pilates, zumba sau step.

Nu o să ne trezim cu abdomenul plat într-o săptămână. E nevoie de multe exerciții și ore petrecute la sală. Dar merită !

Și așa s-a transformat corpul meu în ultimii ani – click pentru mărire

În 2010 se văd clar kilogramele în plus! Iar ca în 2007 știu sigur că nu voi mai arăta …decât în cazul în care voi deveni anorexică…


Sper că v-a plăcut articolul ăsta și , dacă credeți că sunt lucruri la care aș putea să vă răspund, aștept întrebările voastre … dacă nu, aștept comentariile de care mă bucur mereu !  

Un articol mai vechi despre sală găsiți aici
 

signa

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…