Lecția de încredere

M-am hotărât pe ultima sută de metri să scriu acest articol, pentru Școala de Beauty Blogging by L’Oreal Paris. M-am gândit să scriu despre încrederea în sine deoarece sunt sigură că există persoane care nu au încredere în ele, în frumusețea lor. Pentru că încrederea în propria persoană are legătură și cu frumusețea și…viceversa. 
sursă
Sunt sigură că și tu ai zile în care îți dorești să arăți ca X sau să ai măcar jumătate din încrederea în sine a persoanei Y. Te gândești că tu nu arăți la fel de bine ca tipa aia de la TV, că rochia aceea faină din vitrină nu ți se potrivește sau …că nu ai fi atrăgătoare în ea. Ce ar fi să nu mai gândești așa și să ai încredere în tine? 
Gândește pozitiv. Ești frumoasă . Fiecare persoană e frumoasă în felul ei, fie că are câteva kilograme în plus, că are dinții strâmbi sau urechile clăpăuge. Trebuie să ai încredere în tine, nimeni nu este perfect, nu cred că există o definiție a frumuseții și, sunt sigură că și fetele de la Victoria’s Secret au defectele lor. 
Apropo, eu am urechi clăpăuge…sau așa mi se pare mie. Din cauza asta, când eram mai mică, eram complexată și nu aveam încredere în mine. Deși aveam părul lung, niciodată nu îl purtam prins, ca să nu râdă ceilalți de mine. Când mă tundeam, îi spuneam frizerului să îmi lase urechile acoperite. Toată lumea din jur îmi spunea că urechile mele nu au nimic, dar eu mă vedeam într-un alt fel. A fost o perioadă în care îmi doream să îmi fac operație estetică, să scap de acest defect. Odată cu trecerea timpului, am început să văd și eu altfel lucrurile și, când m-am tuns scurt am realizat că urechile mele nu au nimic…. nu sunt lipite de cap, dar arată normal. 
Am încredere în mine ! 
Toate avem zile proaste , în care ne trezim că nu ne stă părul cum trebuie sau că ne-a apărut un coș chiar în ziua în care avem interviul acela important. Dacă tu rămâi încrezătoare în tine, ceilalți nu vor observa acele defecte. 
Noi, femeile, avem un acel dar.. ne aranjăm, ne îngrijim, ne ascundem imperfecțiunile care ne deranjează…prin machiaj. Machiajul schimbă mult și  unele femei au încredere în ele doar când sunt perfect aranjate. Chiar văzusem o emisiune despre o femeie care nu mai ieșise nemachiată din casă de ani de zile. 
De multe ori aud “eu nu știu să mă machiez” .. ei bine, nici eu nu am știut, dar am învățat…singură, cu răbdare și experimente. Când mă grăbesc sau sunt în pană de idei de machiaj, port machiajul care mă face să am și mai multă încredere în mine : nude eyes & bold lips.
Măcar o dată pe săptămână trebuie să ne acordăm timp și să ne răsfățăm. Fie că mergem la salon pentru o manichiură sau că ne facem unghiile acasă, fie că vrem un tratament cosmetic sau că ne aplicăm o simplă mască de față în intimitatea casei noastre. Aprinde o lumânare parfumată, aplică loțiunea de corp parfumată pe tot corpul, ia-ți halatul pufos pe tine, aplică masca ta de față preferată și…relaxează-te. Uită de vasele din chiuvetă sau de masa din bucătărie pe care încă nu ai curățat-o. 
Acordă-ți timpul necesar pentru un plus de încredere în tine, pentru un plus de frumusețe. Zâmbește ! 
Dacă vrei să porți blugi evazați, poartă-i. Nu contează ce se poartă , contează cum te simți tu bine! Dacă vrei să îți schimbi look-ul, schimbă-l, nu mai amâna. Fii încrezătoare!
Pentru că meriți !
Acest articol a fost scris pentru Școala de Beauty Blogging by L’oréal Paris ! 
signa

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…