Tendinte in machiaj 2013

Trenduri … despre asta vorbim astăzi. Fie că e vorba de trendurile în materie de machiaj sau fashion, în fiecare sezon se schimbă câte ceva, iar noi ţinem pasul cu moda…(dacă ne avantajează, bineînţeles).
Fiecare creator vrea să vină cu ceva nou, original și cred că așa se nasc aceste trenduri. Vedem diferite machiaje pe podiumurile prezentărilor de modă și la scurt timp le vedem prin reviste și le adoptăm și noi.
Fiecare brand are un stil anume și astfel încep să apară colecțiile. Dacă un designer lansează o colecție minimalistă și machiajul poate să fie simplu sau, dimpotrivă, strident.
Să ne uităm la ultima colecție MAC, în colaborare cu Rihanna. O vedem pe Rihanna cu buzele de un roșu aprins și ne dorim aceeași nuanță de ruj…câteva luni mai târziu apare rujul Riri Woo.
Vedetele au început să își pună amprenta atât pe industria cosmetică cât și pe cea fashion, influențează trendurile.
Am observat că multe trenduri revin la un moment dat și că unele nu dispar niciodată, cum ar fi buzele roșii sau smokey eyes.

Eu nu sunt genul de persoană care poartă ceva doar pentru că…se poartă, că este la modă. Se întâmplă să port ceva şi să aflu după aceea că “e la modă”.  Îmi place să port (fie că vorbim de machiaj sau de haine) ceea ce îmi place şi nu ceea ce îmi este impus sau care nu mă avantajează.
Aşa cum ne schimbăm garderoba în funcţie de sezon, aşa ar trebui să facem şi când vine vorba de machiaj sau produse de îngrijire. Trebuie să purtăm culorile potrivite pentru sezonul rece. 
Dacă vara am folosit mai mult eyelinere colorate, farduri metalice, buze în nuanţe de roz sau pomeţi sun kissed, în sezonul rece se poartă culori puternice, închise, buze roşii/vişinii, ten mat şi gene luuuuungi.
“No makeup” makeup este în topul preferinţelor, fiind un machiaj natural, dar care necesită mai multă atenţie. Pentru că tenul trebuie să fie perfect, aşa că începem cu o cremă hidratantă, cu un primer, fond de ten, eventual şi pudră pentru a obţine acel ten de porţelan, lipsit de imperfecţiuni. Pentru machiajul ochilor putem să aplicăm puţin fard/creion alb în colţul interior al ochilor şi să aplicăm un fard nude pe pleoape.
Dacă în urmă cu ceva timp vedeam la modelele pe care le admiram sprâncene subţiri şi arcuite, acum trebuie să ne lăsăm sprâncenele să crească la forma lor naturală, să fie groase şi definite. Uleiul de ricin ar trebui să ajute la procesul de creştere…aşa că puteţi să încercaţi tratamentul respectiv.
În ceea ce priveşte culorile fardurilor, se merge pe mov, verde sau albastru, auriu şi nuanţe pământii sau caramel – nuanţă pe care o puteţi folosi şi pentru a vă contura ochii. Eu chiar ieri mi-am luat un astfel de eyeliner şi mi se pare că arată super!
Culoarea buzelor? Alegeţi culori precum roşu închis, vişiniu, prună sau roz. Asta în cazul în care vi se potrivesc. Din păcate, pe mine nu mă prind nuanţele mov, în schimb prefer buzele într-o nuanţă de roşu intens.
Pentru o privire mai definită, alungiţi-vă genele cu o mascara specială.
Încercaţi blush-uri în nuanţe de roz sau piersică. Nu trebuie să insistăm prea mult pe pomeţi, trebuie să arate cât mai natural, dar să existe o urmă de culoare. Peach este o culoare foarte apreciată, atât în machiaj cât şi în industria modei….aşa că dacă nu aţi încercat-o până acum (pe pomeţi sau la ochi) acum e ocazia 🙂
Smokey Eyes makeup este deja un clasic … dar ce ar fi să folosim şi alte nuanţe în loc de fardul negru? Un smoky eyes realizat cu nuanţe de verde închis sau albastru închis va arăta mai spectaculos şi…diferit. Pentru un astfel de machiaj, trebuie să folosim un ruj nude mat.
Încercaţi să trasaţi o linie groasă şi mai ascuţită pe pleoapa superioară, cu ajutorul unui eyeliner lichid sau unui gel-liner. Acea linie care oferă privirea aceea de felină. Sunt sigură că ştiţi despre ce este vorba. Şi cu puţin exerciţiu, sigur o să vă iasă perfect.
Nu uitaţi, în sezonul rece pielea are nevoie de mai multă hidratare, deci trebuie să folosim produse corespunzătoare. Folosiţi balsam de buze atât în timpul zilei, cât şi seara, înainte de culcare. Credeţi-mă, dimineaţa o să aveţi buzele atât de moi. Pielea tinde să devină mai uscată, aşa că o cremă potrivită pentru faţă nu trebuie să lipsească din rutina voastră. Nu uitaţi de pielea de pe corp.. eu prefer un ulei hidratant, după duş.

Care sunt trendurile voastre preferate?
Eu mi-am dat seama că machiajul nude și buze într-o nuanță de roșu aprins mă prinde cel mai bine, așa că trendul meu preferat din acest sezon acesta este . 

În cazul în care ajung printre finalistele Școlii de Beauty Blogging by L’Oreal Paris, voi avea ocazia să aflu mai multe despre tendințele în machiaj direct de la Alexandru Abagiu, celebrul makeup artist.

*cu acest articol particip la Şcoala de Beauty Blogging by L’Oreal Paris.

signa

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…