Protectia solara cu Eucerin Sun + concurs

Suntem la jumătatea anului, în luna Iunie, iar asta ne duce deja cu gândul la vacanță, la zilele însorite în care stăm la plajă, la mare, la bronzul acela frumos pe care o să-l avem. Frumos înseamnă și sănătos ! De aceea, cremele cu protecție solară trebuie să fie mereu în geanta noastră de plajă. Despre protecția solară v-am povestit aici , în cadrul articolului de astăzi vă voi povesti mai multe despre beneficiile cremelor speciale și despre îngrijirea diferitelor tipuri de piele.
Eucerin vine cu o gamă specială pentru protecția solară, pentru nevoile fiecăreia dintre noi – gama Eucerin Sun conține produse atât pentru pielea sensibilă, predispusă alergiilor solare cât și pentru copii.

Dar înainte de prezentarea produselor, haideți să vă spun mai multe despre protecția solară.

Expunerea la soare are avantajele și dezavantajele ei … din păcate multă lume ignoră riscurile și preferă să vadă doar beneficiile. Printre pericole se numără arsurile solare, îmbătrânirea prematură, afectarea sistemului imun, caner, fotosensibilitate și cataractă.

Radiația UV afectează ADN-ul !

Arsurile solare afectează materialul genetic din celule – ADNul
Aspectul pielii se poate reface, însă modificările în structura pielii devin ireversibile.
Celulele pielii încearcă în mod constant să refacă structura acesteia. Partea bună este că celulele afectate vor fi reparate de mecanismul de regenerare a ADNului , partea rea este că celulele afectate vor muri sau nu vor fi refăcute suficient, ceea ce duce la cancer de piele.

Alergia solară este o reacție exacerbată a pielii la soare, se poate compara cu o reacție alergică :

Simptome :
– înroșire și senzație de mâncărime
– combinat cu senzația de “piele care înțeapă”
– apare la câteva ore de la expunerea la soare
– poate afecta doar zona pielii expusă la soare

Persoanele sensibile au pielea predispusă la alergii solare, Eucerin SUN însă are un sistem de protecție UV la cel mai înalt standard științific. Formula are 2 ingrediente active împotriva fotodermozei : antioxidantul AGR (Alpha-Glucosilrutin) – reduce formarea radicalilor liberi și LicA (Licochalcone A) – completează formula cu acțiune anti-oxidantă și anti-inflamatoare.

Deoarece pielea copiilor necesită protecție specială UV, Eucerin a dezvoltat o gamă destinată celor mici – Eucernin Kids.
Pielea copiilor este mai sensibilă la pericolul radiațiilor UV, deoarece mecanismele de protecție sunt mai puțin dezvoltate și bariera de protecție a pielii este incompletă. Arsurile solare la copii cresc riscul de melanom pentru mai târziu în viață, deoarece au o perioadă mai lungă de timp ca să se dezvolte. Copiii petrec mai mult timp în aer liber, așadar sunt mai expuși la soare. Este foarte important să folosim creme cu protecție solară fie că ieșim la o terasă, în parc sau că stăm la iarbă verde, să ne bronzăm puțin.

Produsele cu protecție solară pentru copii trebuie să fie foarte rezistente la apă, să fie ușor de aplicat și să fie tolerate de copii.

Pentru cei mici Eucerin a dezvoltat 2 produse : spray-ul și loțiunea, ambele fiind la fel de eficiente : protejează împotriva arsurilor solare, reduce riscul deteriorării provocat de radiația UV pe perioadă lungă, cu protecția ADN-ului celular. Nu conțin parfum, coloranți sau parabeni și sunt eficiente chiar și la copiii cu dermatită atopică.

Pentru persoanele care petrec mult timp în aer liber, Eucerin a lansat un spray transparent cu FPS 30 sau FPS 50. Acest spray este rezistent la apă, intră rapid în piele, are un miros discret, nu lasă urme și nu este lipicios.

La final, să nu uităm de protecția tenului. Cremele hidratante de la Eucerin conțin deja FPS, dar pe perioada verii ar trebui să ne îndreptăm atenția spre o cremă cu FPS mai ridicat – crema autobronzantă Eucerin cu FPS 50+ .
Această cremă este pentru tenul normal și mixt, este recomandată și după tratamente de peeling sau cu laser, ajută la prevenirea apariției petelor pigmentare și nu conține parfum. 
Sper că v-ați convins cât de importantă este protecția solară, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Protecția solară nu este o opțiune, este ceva obligatoriu !

În urmă cu câteva câteva zile am profitat de vremea frumoasă de afară și cu
ocazia aceea am încercat și crema-gel de plajă. Are o textură ușoară, fină, se
absoarbe rapid în piele , nu e nevoie să masezi prea mult. Îmi place faptul că
nu are miros, nu mă încântă parfumurile în timp ce stau la plajă …. Și îmi
place faptul că pielea nu rămâne lipicioasă după ce aplic loțiunea.

Mi-ar fi plăcut să fie într-un tub mai mare, am impresia că cei 150 ml nu o să îmi ajungă toată vara… Niciodată nu ai prea multe produse de plajă … 
După duș am aplicat și crema-gel after sun , care a intrat ușor în piele, lăsând o senzație răcoritoare. Exact de ce avem nevoie după o zi de stat la soare. Și produsul acesta are o textură lejeră, se absoarbe rapid și nu are parfum. 
Pentru zilele pe care le petrec pe afară, am spray-ul cu FPS 50. Acesta are un miros plăcut, lasă pielea fină și nu lasă urme pe haine. Având în vedere că o să merg mult pe jos în perioada aceasta, îl voi folosi în fiecare zi.  Părerea mea este că trebuie să avem un astfel de produs, este un must-have, mai ales pe perioada verii. Razele UV nu ne ocolesc chiar dacă suntem în tricou și umblăm pe jos. 

Dacă ați citit cu interes tot articolul, e timpul să anunț și surpriza :
Eucerin oferă 3 seturi Eucerin Sun pentru 3 dintre voi, fiecare conținând 1 spray cu FPS 50, pentru activități în
aer liber, un gel-cremă cu protecție
împotriva alergiilor solare
, cu FPS 25 și un gel-cremă după plajă, împotriva alergiilor.

Tot ce trebuie să faceți este să îmi spuneți de ce aveți nevoie de produsele
Eucerin Sun. 
Concursul începe astăzi, 10 iunie și se va termina în data de 23 iunie, urmând să anunț câștigătoarele în cadrul acestei postări. 

Fetele cu cele mai plauzibile răspunsuri vor fi alese
câștigătoare. 
 


Câștigătoarele sunt …
Gabriela Popescu 
Kitty91 
Dana Z

Felicitări ! O să fiți contactate pe e-mail de cineva de la Eucerin pentru a stabili detaliile.

signa

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…