Curatarea tenului cu buretele Konjac

Anul trecut am descoperit un nou produs pentru curățarea tenului. Nu știam multe despre el și mă întrebam cum poate un…burete să facă așa multe chestii. Pentru că vorbim despre un burete…despre buretele Konjac, mai exact.

Dar ce este Konjac-ul?
Este o plantă din Japonia, iar rădăcina sa conține glucomannan – o fibră solubilă care are capacitatea de a absorbi lichidele și de a le transforma în gel.

Odată umplut cu apă, buretele Konjac se mărește și capătă o textură interesantă, alunecoasă și fină.
Când l-am luat prima dată în mână era mic și foarte tare. “Cum să îl folosesc pe față când e atât de dur?” – a fost prima mea întrebare, înainte de a citi cum se folosește.

Îl am de un an, dar l-am folosit foarte puțin. În primele zile l-am folosit mai des, apoi am uitat de el…până acum, când l-am redescoperit și am decis să vă povestesc și vouă despre el. Este un produs inovator, care merită încercat. Nici nu se compară cu burețeii pentru curățarea tenului pe care îl găsim prin magazine.

Cum se folosește?
Siimplu, se pune într-un bol cu apă caldă și se lasă acolo câteva minute, timp în care burețelul absoarbe apa și se mărește vizibil. Devine foarte foarte fin, curăță și exfoliază delicat tenul. Se poate folosi și împreună cu un lapte demachiant sau cu gelul de curățare, eu l-am folosit până acum gol, fără niciun alt produs. Pentru că îmi place senzația pe care o lasă – un ten curat, fin și împrospătat.

Fiind un produs natural, delicat, este ideal pentru exfolierea zilnică. În plus, după ce folosesc acest burețel, machiajul aderă mai bine. Este un burețel care desfundă porii, lăsând suprafața pielii netedă.
După ce îl folosesc, îl storc prin presare – fiind un produs din fibre, există riscul ca acestea să se rupă și astfel se deteriorează și burețelul, apoi îl las la uscat și revine la forma inițială.

Buretele Konjac este disponibil în mai multe variante, pentru diferite tipuri de ten. Eu am ales buretele alb, pentru toate tipurile de ten.
Acest burete este potrivit și pentru tenul sensibil, fiind un produs natural 100% , nu conține coloranți sau aditivi și echilibrează pH-ul pielii.


Buretele Konjac se poate păstra și la rece, în frigider, pentru a-l păstra timp îndelungat. În mod normal, la 2-3 luni ar trebui să fie înlocuit, din motive igienice.

Găsiți acest burete pe Cosmetic-Style aici , acum la promoție. Stocul este însă limitat.

Ați mai auzit de acest burete? Cum vi se pare?

Aștept comentariile voastre.

 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…