InstaLife lately… Holiday Edition

Este duminică, o zi perfectă de toamnă – nu mai este nici frig și nici cald. Este vremea ideală. Este duminică, o zi de relaxare, numai bună pentru a sta acasă cu o ceașcă de cafea sau ceai lângă tine. Tocmai pentru că este o zi atât de plăcută aici, la Sibiu, m-am gândit să mă pun pe treabă și să scriu acest articol de vacanță. Nu vreau să fac nimic altceva până nu termin ce am de scris.

A trecut ceva timp de când m-am întors din vacanța de 2 săptămâni și, înainte să plec din nou, am vrut să vă arăt pozele de pe unde am fost. Săptămâna viitoare poate voi posta restul pozelor din InstaLife-ul obișnuit. Astăzi va fi despre vacanță, pentru că multe dintre voi mi-ați cerut să scriu și astfel de articole – despre locurile pe care le-am vizitat.

Timp de o lună ne-am tot gândit la o vacanță de o săptămână undeva la plajă… dar timpul trecea și noi nu căutasem oferte de vacanță. Am hotărât să ne urcăm în mașină și să ne plimbăm prin Europa. Nu știam cât vom sta, așa că ne-am umplut bagajele cu de toate.

Miercuri seara am lăsat pisica la pensiune, iar după câteva ore de somn am plecat la drum. Prima oprire a fost la Viena, la sora mea. Bine, de fapt ne-am oprit la Parndorf, nu ai cum să treci pe acolo și să nu intri la outlet-ul de acolo.

 După sesiunea de shopping am plecat spre Viena. Nici nu ne-am lăsat bagajele acasă, că ne-am și dus pe Mariahilferstrasse. Nu la cumpărături, ci să mâncăm.
Acolo mergem de fiecare dată când ajungem în Viena – la Soya. Un restaurant japonez, foarte bun și ieftin. Dacă vă place sushi-ul, trebuie să ajungeți acolo. Există și alte feluri de mâncare, iar prețurile mi se par foarte bune.

A doua zi am plecat spre München. Am ajuns seara, am lăsat bagajele și am ieșit în oraș. 
Suntem ca acasă în aceste 2 orașe, pentru că mergem destul de des. 
Nu am pierdut prea mult vremea, pentru că în dimineața următoare ne pregăteam să mergem mai departe. 
După un drum de 6 ore, am ajuns la Aachen, unde ploua. Atât de mult m-am bucurat de ploaia aia, mă săturasem de cele 40 de grade din România și Austria. 
Am mâncat rapid ceva, apoi eu am mers spre gară, de unde am plecat mai departe – spre Hamburg, la verișoara mea. 
Am ajuns obosită, la 10 seara, după un drum de 5 ore jumate cu trenul. Am stat în seara aia pe balcon, la un pahar de vin și la povești cu verișoara mea. De abia așteptam să văd patul, dar până la 9:30 dimineața nu am dormit. 
Am ieșit pe la 3 noaptea în oraș, să vedem viața de noapte din Hamburg. O nebunie. Sincer, nici nu știu cum am rezistat nedormită atâta timp. Ați memorat traseul, da? Am plecat la prima oră din München, eu am condus 6 ore, până la Aachen, apoi 5 ore jumătate am fost pe tren și am ajuns seara târziu la Hamburg. Aș numi ziua aceea “A day&night to remember”. 
Poza este făcută la 9 dimineața, după mai bine de 24 de ore nedormite.
Următoarea zi a fost zi de odihnă, normal. Am ieșit doar seara în oraș să mâncăm ceva. 
În zilele următoare am vizitat puțin orașul. A fost prima dată când am fost acolo și, din păcate, era frig și ploua. Numai chef de vizitat nu aveam cu vremea aia. Îmi era dor de vremea caniculară din țară….

După 3 zile de Hamburg, am plecat spre Aachen, de unde am plecat mai departe. Am ajuns în Olanda, la outlet-ul din Roermond. 
După o tură de shopping era timpul să plecăm mai departe. Dar unde? Încotro mergem? Nu știam ce să facem. Să mergem la Amsterdam? Să mergem la Paris? Să mergem la mare, în sudul Franței? Sau în Londra? 
În Amsterdam am mai fost și oricum voi ajunge în curând acolo. Până în sudul Franței e prea lungă distanța. Și probabil și scump.  Aș merge în Londra, dar cu mașina? Ăia conduc pe sens invers, n-are rost să ne complicăm. Hai la Paris, e mai aproape și vizităm ce nu am apucat să vizităm data trecută. 
Așa că am pornit spre Paris, unde am vrut să stăm doar o zi, dar am stat 3 zile. Nu ai ce să faci o singură zi în Paris. A fost pentru a treia oară când am ajuns în acel oraș. Ne-am cazat la primul hotel care ne-a ieșit în cale. 
Ne-am făcut planul pe ziua următoare: mergem la Louvre (pentru a treia oară). A doua dimineață am luat metroul și am ajuns la muzeu. Erau cozi kilometrice la bilete…dar și în muzeu. După vreo 45 de minute am intrat în sfârșit. Ne-am învârtit pe acolo și ne-am dat seama că s-a făcut târziu și noi încă nu vizitasem mare lucru din Paris. 
Nu îți ajunge o singură zi dacă vrei să vizitezi tot muzeul, serios. 
După ce am căzut de acord că e timpul să plecăm de acolo, că ne dor picioarele și ne este foame, am mers pe jos la un restaurant tipic franțuzesc, evident. Sunt restaurante și la Louvre, dar nu ai de unde să alegi. 
Am ajuns la restaurantul Aux Deux, unde am mâncat cei mai buni cartofi prăjiți din viața mea. Cred că dacă aș locui acolo, aș mânca zilnic cartofi prăjiți. Au un gust deosebit. 
A doua zi ne-am urcat în mașină și am plecat spre Versailles, unde erau cozi kilometrice, din nou. 
Și spre deosebire de ziua precedentă, era și foarte cald. 
Am crezut că o să îmi fie bine în fusta de piele și în maieul flu-flu, dar m-am încins în fusta aia. Și ghiozdanul a fost un chin. Oricum, nu m-am lăsat influențată de treburile astea și m-am bucurat de grădinile de la Versailles, după ce am vizitat castelul. 
Și aici îți trebuie cam o zi întreagă ca să vizitezi tot ce e acolo. Dar merită. Mai ales dacă e vreme bună de plimbat. Pur și simplu te pierzi pe acolo prin toate frumusețile locurilor. Ne-am dat cu barca și pe canal, apoi am luat masa la un restaurant de acolo. Spre surprinderea noastră, prețurile erau de bun simț și am mâncat bine. 
Mai spre seară ne-am întors la Paris, am ajuns la Sacre Coeur, iar pe la ora 10 am ajuns în fața turnului Eiffel. Nu am mai urcat în turn, nu am mai avut chef să stăm la coadă. În plus, noi am mai fost acolo. Așa că ne-am luat pătura din mașină și ne-am așezat pe iarbă. Era foarte plăcut afară. 

După o oră, ne-am îndreptat spre hotel, iar dimineața am plecat mai departe. Inițial am vrut să stăm o noapte la Bruxelles, dar am ajuns în Antwerpen, unde am luat masa și am vizitat puțin orașul. 
A fost prima oară când am ajuns acolo, am vizitat portul, am admirat iahturile luxoase, am visat și am mâncat la un restaurant de nota 10 – Love Fish

Am mers apoi prin oraș și seara am plecat spre Germania. Deja nu mai aveam răbdare, de abia așteptam să ajungem acasă. 
Am stat 2 nopți în nordul Germaniei, ne-am odihnit, am fost la băi termale și am mâncat bine. 
Excursia asta se poate numi Eat, Sleep, Travel. Pentru că asta am făcut: am mâncat bine peste tot pe unde am fost, am dormit și am vizitat o grămadă de locuri. 

Luni dimineață, după 10 zile hai-hui, am plecat spre München, cu oprire la Ingolstadt, la un outlet. Am plecat târziu de acolo, am ajuns la destinație și am ajuns la un restaurant din centrul orașului. Unde, din nou, am mâncat bine și ieftin. 
A doua zi dimineața am ieșit puțin în oraș, vream neapărat să ajung la magazinul MAC, unde se găsesc și produsele MAC PRO. Apoi am luat micul dejun de pe drum, ne-am făcut bagajele și am plecat mai departe, spre Viena. Cu oprire la Salzburg.

Ne făcusem din nou planuri să ajungem la Soya, să mâncăm sushi. Dar am zis să căutăm și altceva, eventual un All you can eat. Și așa am ajuns la un alt restaurant, la Ebi. Este un restaurant mare cu specific japonez și, pe lângă o grămadă de variante de sushi, au și alte feluri de mâncare: cotlet de miel, homar, vită, creveți și alte fructe de mare. Am mâncat și acolo foarte bine. 
A doua dimineață am dat o fugă prin oraș, am ajuns la un shopping center imens, lângă Viena. Cred că ai nevoie de o zi ca să mergi în fiecare magazin de acolo. 

Seara am ajuns acasă și am mâncat niște paste super yummy, făcute de sora mea. Probabil că știți că are un blog culinar și că gătește, spre deosebire de mine. Dacă nu știați, vă invit acum să aruncați un ochi pe blogul ei.
 
Cu mașina încărcată și după 2 săptămâni, am decis că e timpul să ne întoarcem acasă, ne era atât de dor de Isis…. 
Bineînțeles că ne-am oprit din nou la Parndorf. De fapt, făcea parte din plan, pentru că în data de 28 August erau super reduceri. Nu ne-am fi gândit că de la ora 9 va fi așa nebunie. Dar se pare că și străinii au o manie de asta când sunt reduceri. Era coadă pe autostradă, am făcut o jumătate de oră de la intrare până la outlet-ul ăla. Era atât de aglomerat încât câmpul devenise parcare, atâtea mașini erau de la primele ore.  
Am ajuns pe la magazine…dar a fost groaznic. Magazinele erau pline-pline, multe din ele erau cu ușa închisă și afară erau cozi kilometrice. 
Stătea lumea câte o oră să intre într-un magazin. Și exista șansa să ajungi acolo, după ce ai stat o oră la coadă, și să nu îți găsești nimic! O jumătate de oră ne-a trebuit și ne-am și întors la mașină. 

Am plecat spre casă, de abia așteptam să ajungem, să recuperăm pisica, să ne despachetăm bagajele, să dormim în patul nostru și să nu mai trăim din valize ha ha.

Pe scurt, a fost o vacanță frumoasă, interesantă, dar puțin obositoare.

Sper că v-a plăcut postarea aceasta și că nu v-ați plictisit. Dacă aveți întrebări legate de locurile pe care le-am vizitat, le aștept.

Altfel, aștept să îmi spuneți unde v-ați petrecut voi vacanța și ce locuri ați vizitat.

Ați fost în vreunul din locurile prezentate de mine?

 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…