My make-up story

Am primit și eu acest tag care a circulat săptămâna asta în blogosferă 🙂
Andreea, Ema, Jules, Deena, MooNy și Sadie sunt fetele care s-au gândit la mine când l-au pasat mai departe. Mulțumesc!

1. Ce vârstă aveai când ai început să te machiezi?
   12 ani. Eram în clasa a cincea și era ‘seara distractivă’ (de fapt era zi, seara era  stingerea…). Prietena mea cea mai bună avea un creion dermatograf negru și m-a ‘prostit’ și pe mine. Mi-a plăcut și de atunci am început să mă interesez despre ‘chestiile’ astea. Mai târziu am ‘furat’ tușul de pleoape al suorii mele și mi l-am băgat în ochi și m-a jenat toată ziua. Atunci am rămas la creionul clasic. Aaaaaa…. și prin ‘comoara’ surorii mele se afla și Great Lash de la Maybelline – rimelul roz cu capac verde. Mă uitam la el ca la OZN-uri :))

2. Cum ai devenit pasionată de make-up? 
 Hmmmm…. nu știu exact cum s-a întâmplat. Aceeași prietenă menționată mai sus se machia și m-a ‘corupt’ . Pentru machiajele mai complexe,  pentru bancheturi , apelam la ea și eram de fiecare dată la fel de entuziasmată. Apoi, încet-încet am început să ma machiez și eu mai mult și mai complex. Și acum…asta e ce vreau să fac, să lucrez : make-up. Curând vă voi scrie de pe meleaguri nemțești și acolo am de gând   să-mi încep cariera..după ce mă specializez.

3. Care sunt câteva din firmele tale preferate?  
 Nu am o firmă anume de la care să cumpăr majoritatea produselor. Sunt deschisă să încerc și alte firme. Îmi plac unele produsele Too Faced, Maybelline (mai ales mascara), Fräulein38, Revlon (deși în prezent nu mai am nimic de la firma asta), Manhattan…

4. Ce inseamnă make-up-ul pentru tine?
 Un artificiu (nedureros) care mă face să ma simt bine și mai frumoasă.

5. Dacă ai putea să porți doar 4 produse pe față, care ar fi acestea?
Crema de față cu FPS, rimel, blush și ruj.

6. Ce-ți place cel mai mult la make-up?
Transformarea. Nu mă refer doar la mine, mi se întâmplă să rămân uimită când văd cum poate  make-up-ul să transforme o persoană.

7. Care este părerea ta în legătură cu firmele low-end vs. cele high-end? 
Adică alea ieftine vs. alea scumpe 🙂 Deseori se întâmplă să dăm o grămadă de bani pe un produs care nu e atât de bun precum credem sau cumpărăm un produs ‘de firmă’ când putem lua un produs de aceeși calitate cu bani mai puțini. Să vă dau un exemplu : MAC Pro LongWear Lipcolor vs. Manhattan Lip2Last. Ambele ruj-glossuri sunt la fel de rezistente. Doar că cel de la MAC e 25 de Euro și cel de la Manhattan e 10 Euro.
Ah…și să nu mai spun că multe firme produc aceleași lucrui, sub un alt nume.  L’oreal produce Maybelline, Lancome, Vichy, La Roche Posay, Garnier și multe altele. Versus e fratele ‘mic’ a lui Versace – produse de aceeași calitate, vândute sub diferite nume, la prețuri diferite.

8. Ce sfat ai da unui incepator?
În afară să-mi urmărească blogul ? ;))   Să exerseze și să nu îi fie frică să experimenteze. Un tutorial bun de pe YouTube te poate învăța să faci CEVA dintr-un NIMIC.

9. Ce make-up trend n-ai reusit nicioada sa intelegi?
 Nu știu dacă e trend ori ba, dar am tot văzut și nu îmi place : ochi machiați puternic și ruj roșu sau închis. De exemplu – smoky eyes + red lipstick….

10. Ce crezi despre comunitatea de beauty de pe Youtube/Blogspot? 
Cred că e un loc bun, un manual virtual, de unde se pot învăța multe lucruri. Mă aveți pe mine ca exemplu. Mai știți cât de nefinisate erau machiajele mele? Vă mai aduceți aminte cum îmi ‘trânteam’ fardurile pe pleoape fără să le blenduiesc? Uitându-mă la tutorialele de pe Youtube și de pe blogurile de make-up, am învățat și încă învăț. Datorită criticilor m-am perfecționat, datorită vouă am priceput cum se blenduiește, am învățat ce-i ăla “Outer V”, am înțeles că fardul roșu aplicat pe linia inferioară a genelor arată horror și îmi face ochii obosiți, am învățat cum se repară un fard spart, am învățat să-mi creez propriul blush și câte și mai câte. 
Mulțumesc!

cred că toate ați răspuns la întrebările de mai sus așa că nu voi oferi tagul mai departe =)

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…