Despre părul meu și hairstyliști….

De 2 zile mă frământă ceva…. și m-am gândit să îmi împărtășesc gândurile aici cu voi, să vă povestesc puțin despre experiențele mele de la saloanele de coafor și despre ‘experții’ părului….
De 2 zile mă tot uit în oglindă și nu sunt mulțumită deloc de cum arată noua mea tunsoare… Nu pot să spun că e urâtă, dar nici nu mă prea laud…. Acum, azi , sunt mulțumită de cum s-a așezat părul după baie, dar în rest nu.
Atunci când am venit de la tuns și v-am arătat noul look, mi-a plăcut și nu prea. De fapt, ce vorbesc, am fost chiar dezamăgită și încercam să mă amăgesc că va fi bine după ce-mi spăl părul… și uite așa, din frustrarea mea s-a născut acest articol.

În primul rând, când i-am explicat stylistului cum să mă tundă, i-am arătat și câteva poze cu tunsoarea Victoriei Beckham (am mai avut o tentativă anul trecut și din nou, a ieșit un dezastru-dar atunci a fost altul de vină)

și păra că a înțeles ce vreau. Tunsoarea Victoriei Beckham a fost un exemplu, o idee cam ce aș vrea eu, păr scurt scurt la spate și lung într-o parte (și asta includea și tentativa aia de breton lung ce-l aveam înainte, până la nas….) . 
Ok, m-a pregătit și a început să taie…. am fost relaxată crezând că voi ieși de acolo cu tunsoarea dorită. Din când în când mai trăgeam cu ochiul să mă asigur că e bine. I-am zis să-mi lase urechile acoperite, din cauza complexului meu…  A înțeles și a continuat să se joace cu foarefeca în părul meu.. A fost totul bine până a ajuns în partea dreaptă, unde voiam părul până sub bărbie.. I-am spus încă o dată, să mă asigur că face totul bine! De aia am și apelat la un salon de renume și nu la unul de cartier…  A tăiat, părea ok, apoi a mai luat din el cu foarfeca de filat și apoi l-a mai ‘îndreptat’ cu o altă foarfecă, până mi l-a făcut drept… Apoi s-a luat de breton, i-am zis să mi-l lase la lungimea care era și l-am rugat doar să-l subțieze puțin…. Evident că am vorbit cu pereții și când am văzut că bretonul meu e atât de scurt, până la frunte, m-am speriat și i-am spus omului că de fapt bretonul nu trebuia să fie așa… Nu a zis nimic. Cică terminase, i-am zis să-mi mai taie de la spate că era prea umflat și nu îmi place să am atâta volum… Și-a lăsat ucenicul să mă aranjeze, să mă coafeze, urmând să mai ‘retușeze’ după ce eram gata. Vreo 10 minute mi s-a tot tras de păr cu peria, umflându-mi părul și mai tare. Eu cred că în 5 minute aș fi fost gata, dar s-a întins cu coafatul. Când a revenit stylistul la mine i-am spus că NU îmi place așa umflat și să-mi mai ia din volum. A luat placa și mi-a întins părul după care mi-a mai luat puțin (‘nu prea mult că stricăm forma’) din spate. 
Eram super aranjată și părul îmi stătea bine…dar parcă era prea coafat. 
Seara m-am spălat pe păr, dimineața m-am trezit cu el umflat și l-am spălat din nou. Părul meu nu mai avea nicio formă, era umflat! și prea drept.. 
Sunt sigură de un lucru ! NU voi mai merge la acel salon și de acum prefer să mă duc la o coafeză normală, care îmi face ce îi cer și se mai oprește din când în când să mă întrebe dacă e bine. Nu vreau să fiu rea și nici nu vreau să îi fac reclamă negativă omului, e un băiat simpatic, cu multe premii la activ, chiar acum la concursul Wella a luat premiul 2 sau 3… deci e ceva de capul lui. Dar nu îmi place mie, adică mi se pare că știe să tundă în stilul lui, să facă părul să arate super în ziua respectivă, dar după ce te speli,  nu mai are nicio formă.
Am avut încredere și am continuat să merg la același stylist, de când mi-a scos culoarea neagră din păr, fără să-mi distrugă părul… Mi-a plăcut atunci ce a făcut și am zis că de acum încolo voi apela la el…. 
De data asta îmi pare rău… și mai rău îmi pare că am dat mulți bani pe ceva ce nu mă mulțumește! 
Degeaba îi spuneam omului că nu îmi place cum m-a tuns, părul nu putea să mi-l pună la loc… Probabil că se va prinde că e ceva în neregulă și că nu am fost mulțumită, atâta timp cât nu voi mai apela la el…
Acum îmi stă bine părul, nu mai e așa umflat, dar e prea drept la vârfuri. Și în spate e parcă prea mult păr… îl voiam foaaaaaarte scurt. Cred că mâine voi merge la un salon mai puțin renumit, unde știu că e o coafeză care pricepe ce vreau și dacă nu e sigură, mă întreabă cum mi se pare. Am mai fost la ea în trecut…
Știu că nu sunt singura care a trecut prin astfel de experiențe, știu că multe din voi ați fost la fel de dezamăgite de acești hair-styliști și de ce au făcut din părul vostru. 
Eu o singură dată am găsit-o pe o tipă care a înțeles ce am vrut, i-am și spus cât de mult mă bucur că am găsit-o, mergeam regulat la ea…până când a născut și nu a mai profesat. Am înțeles că și acum mai e pe la un salon, dar nu are un program fix și știți că dacă vreau ceva, vreau acum, în momentul ăsta, fără să aștept… 

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…