NOTD : Purple Blue-ish & Red

Am fost ieri la manichiură, la același salon unde m-am tuns acum 2 zile… După ce mi-am dat seama că e nevoie de o ‘ședință’ mai lungă : pilit, tăiat cuticule și pielițe + aplicare ojă, mi-am zis că mai bine las pe cineva priceput. Nu e vorba că nu aș fi putut să mi le fac la fel, am toate instrumentele necesare + motoraș de ăla de unghii, dar mi-a fost lene….
Am sunat și într-o oră eram deja acolo…. Am fost primită într-o cămăruță mică și cam goală de o tipă cu niște unghii luuuuungi … După ce i-am spus că le vreau scurte și colorate în 2 culori, s-a apucat de treabă. A fost totul bine până am ajuns la alegerea ojelor…

Inițial am vrut unghiile într-o nuanță de galben și inelarele cu roșu. Salonul lucra cu OPI și Alessandro. Din păcate, erau puține nuanțe și nu prea am avut de unde alege + că erau ori uscate, ori prea goale sticluțele….
Am ales deci galben și roșu și… fără să-mi aplice vreo bază pe unghie, s-a apucat să-mi facă inelarele… Apoi a început să-mi coloreze restul unghiilor cu galben. Fără bază! Primul strat s-a aplicat groaznic, dar am zis că e din cauza ojei. Apoi la al doilea strat tot așa, cu dungi și transparent. I-am zis manichiuristei că nu îmi place, să șteargă și-mi aleg altă nuanță. Mi-a șters toate unghiile (mai puțin inelarele) și mi-am ales o nuanță de gri… din nou, fără bază, a început să îmi picteze unghiile. Din nou, aplicare cu dungi și transparentă… Iar am rugat-o să-mi șteargă unghiile și apoi mi-am ales o altă ojă. De data asta am ales una care era imposibil să nu se vadă sau să se aplice urât. Mi-a aplicat un strat pe unghii, din nou, fără bază și din nou, cu dungi… I-am spus atunci tipei să îmi dea cu o bază, așa cum ar fi normal și atunci o să vedem care e problema. Nu era sigură că are așa ceva, dar Base Coat-ul de la OPI era chiar sub nasul ei…

Bineînțeles că după ce mi-a aplicat lacul incolor, s-a aplicat și oja frumos, uniform… S-a mirat ! În fine… m-a întrebat după primul strat dacă mai vreau să-mi mai dea încă unul…. bineînțeles că am zis că vreau.
După ce a terminat, a început să-și ceară scuze  și să-mi zică  că ojele erau de vină, că a comandat unele noi și bla bla bla.

Top coat?!? NU ! Nici n-am fost întrebată, așa că am luat eu unul și i-am spus să-mi facă unghiile… I-am mulțumit și după ce mi s-au mai uscat puțin unghiile, am plecat.

Nu fac pe grozava, dar cred că era la mintea cocoșului că TREBUIE o bază înainte de a aplica lacul colorat! În primul rând, pentru că se acoperă unghia mai bine și uniform iar în al doilea rând, pentru că protejează unghia de pigmenții ojei ! Aș fi putut să plec încă de când am ajuns acolo și am văzut cum arată cămăruța aia, dar nu aveam de unde să știu că nu e chiar o manichiuristă pricepută… Mi-a spus că a lucrat și vreo 3 ani la un alt salon ….
Am vrut să îi mulțumesc de prima dată când am văzut că oja nu se aplică bine și să-mi colorez eu unghiile acasă, dar atunci de ce m-am mai dus la salon ?
Știu că am fost o clientă nesuferită din cauză că am pus-o să îmi șteargă unghiile de atâtea ori, dar nu mi se pare deloc normal ca atunci când dai banii pe ceva, să primești niște servicii ce lasă de dorit.

Cu siguranță nu mă voi duce iar acolo , prefer să-mi fac eu manichiura chiar dacă-mi ia mai mult timp și va trebui să am multă răbdare și să mă străduiesc să-mi iasă perfect.

Și acum, după ce v-am povestit experiența mea de ieri,  vă arăt și pozele :

Nu e cea mai frumoasă combinație, roșu aprins cu mov sidefat, dar nu aveam alte opțiuni și și răbdarea mea ajunsese la limită… Îmi place Play Til Midnight , e o nuanță de albastru închis, cu reflexe de mov. Totuși, parcă nu se potrivește acestui sezon cald, când ar trebui să folosesc culori vesele 🙂

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…