Produse de lux
Înainte să fiu considerată “fițoasă” sau “încrezută” sau mai știu eu cum, vreau să mă scuz că scriu acest articol ca o părere personală, nu îndemn pe nimeni să cumpere sau să nu cumpere un produs anume și cu siguranță nu vreau să mă laud cu ceva.
Mi se pare o nesimțire ca cineva care folosește produse de lux să fie acuzat că se laudă, că se dă mare sau mai știu eu ce! Fiecare e liber să îți cumpere ce vrea și nu trebuie să se simtă vinovat că își cumpără ceva scump, la fel cum nu trebuie să se simtă prost că își ia ceva ieftin !
Până să particip la training-urile producătorilor de produse de lux, credeam că dacă produsul X e scump , e doar pentru că e brand-ul Y. Dar m-am înșelat. Producătorii produselor de lux folosesc cele mai moderne și sofisticate tehnologii pentru a crea ceva și selectează cele mai deosebite ingrediente. E un proces întreg în spatele unei creme de lux, la care eu nu m-am gândit vreodată și sunt sigură că multe dintre voi nu ați stat să vă imaginați cum și unde se produce.
Marii producători cumpără un ingredient special și au exclusivitate pe el, deci ingredientul respectiv nu va mai fi găsit în alte produse, fie ele scumpe sau ieftine. De exemplu, Dior are în produsele sale de skincare 3 ingrediente speciale, nominalizate cu premiul Nobel! Dior are exclusivitate pe chestia asta.
Lancome are ca ingredient principal trandafirul. Și nu e trandafirul din grădina bunicii, ci e trandafirul crescut pe plantațiile Lancome, care e crescut într-un anume fel și îngrijit special.
Lancome e numărul 1 în lume cu produsele de skincare, care au agenți anti-aging. Fiecare produs are proprietățile lui, pentru anumite tipuri de ten, pentru fiecare problemă.
Biotherm sunt produse de îngrijire, la fel de scumpe și la fel de speciale. Pentru 50 de ml de cremă e nevoie de 5000l de apă termală!
Produsele se diferențiază atât prin texturile fine, cât și prin senzațiile și efectele oferite.
Și pentru parfumuri e aceeași poveste. Ingrediente speciale, atent selecționate , aduse de pe nu știu unde și sticle făcute din materiale speciale ( de exemplu sticla parfumului J’Adore e făcută din cristalul special Baccart și e creată manual!) .
Mi s-a întâmplat de câteva ori să dau o grămadă de bani pe un produs care nu mi-a plăcut sau nu mi s-a potrivit, dar asta poate din neatenția mea, că nu am cumpărat produsul special destinat tenului meu și m-am lăsat “furată” de descrierea prea tentantă. Nu poți să-ți cumperi o cremă pentru ten gras când tu de fapt ai tenul sensibil și uscat.
M-am săturat de comentarii de genul ” aia-i plină de impresii, își cumpără doar Lancome și Chanel” sau “ui și la aia, îi plină de bani și folosește lapte demachiant Doina” . Așa și? Ce dacă are bani și își îndepărtează machiajul cu Doina ? Dacă ei ăla îi place și e eficient pentru ea…
Mi se pare o prostie să etichetezi lumea pentru că folosește ceva scump sau ieftin . Nu ne impune nimeni ce să folosim . Rezultatele poate le vom vedea peste câțiva ani ….
Poate că mie îmi place acum crema Apidermaliv, produsul nostru ieftin și românesc, și îmi place ce îi face tenului meu, dar cine știe, poate că peste 10 ani o să am fața lăsată, plină de riduri și fadă..
Nu folosesc numai produsele scumpe, ci și cele mai ieftine , atâta timp cât îmi plac nu văd de ce nu aș mai cumpăra produsul respectiv. Evident, nu cred că aș da pe un parfum 1600 lei sau pe o cremă 4000 de lei dar nici produse de la chioșcul din colț nu îmi cumpăr să mă dau cu ele pe față sau la ochi.
Ce voiam să subliniez e faptul că putem face o investiție mai “extravagantă” când vine vorba de îngrijirea tenului/pielii . O cremă se consumă în câteva luni bune, eu zic că merită să ne mai răsfățăm câteodată.
Ieri a venit maică-mea cu niște capsule ieftine și proaste la mine și credea că se dă cu ele și gata, mâine va avea fața fină, fără riduri, ca la 20 de ani….
Eu cred că e foarte important să avem grijă ce folosim și atunci când avem un “defect” să ne gândim să facem o investiție și nu să așteptăm să treacă de la sine. Acum câteva zile am fost întrebată ce unt de corp recomand cuiva cu pielea foarte uscată pe picioare. I-am spus de minus -417 și când i-am zis că un borcănel costă 80 de lei a făcut ochii mari și mi-a zis că vrea ceva mai ieftin…. Dar nu s-a mai gândit că cu ăia 80 de lei își ia ditamai recipientul cu o cremă foarte hidratantă și eficientă și nici nu s-a gândit că acel borcan îi va ajunge juma’ de an !
În legătură cu fardurile de ochi nu știu ce să zic, eu nu aș da 100 de lei pe un fard mono de la o firmă de lux. Probabil că au pigmenții mai puternici și poate că rezistă mai mult, dar cu un primer, chiar și fardurile Ruby Rose rezistă o zi întreagă. La urma urmei, sunt aceleași nuanțe pe care le regăsim și în trusele mai ieftine. Acum câteva zile am primit o trusă de farduri Estee Lauder, care pe lângă faptul că e ediție limitată și în mod sigur a costat o grămadă de bani atât ea cât și producția, culorile sunt la fel ca și în paletele mele de la Fräulein38..
Sper că nu am supărat pe nimeni cu articolul ăsta, doar voiam să-mi împărtășesc puținele mele cunoștințe dobândite în ultimul timp 🙂