Despre…diete

Într-o lună în care pe aproape toate blogurile găsesc giveaway-uri Elf și swatchuri SpaRitual, eu am fost invitată să scriu despre diete 🙂

Nu am avut un articol strict despre diete și ce presupun ele, am scris doar despre stilul de viață sănătos , legat de sport/mișcare.
De data aceasta am să mă axez mai mult pe diete și am să explic unele lucruri pe care le-am prins din timp, din reviste, de pe net, de la TV, de la cunoștințe : )

Chiar dacă am fost mereu mai slabă și nu am depășit greutatea normală , nu înseamnă că nu m-am confruntat cu unele probleme …cum ar fi grăsimea 🙂 Problema mea a fost rezolvată ușor, dar unele persoane au nevoie de mai mult decât sport, au nevoie de motivație, de voință și de mâncăruri gustoase, dar sănătoase.

Marea problemă a femeilor e lupta cu kilogramele în plus , sau în minus. Niciodată nu cred că vom fi mulțumite de cum arată o parte a corpului nostru. Mereu vom vrea ceva schimbat și cred că nu doar eu visez la un abdomen definit și la fermitate.
Multe persoane ajung să se înfometeze doar pentru a scăpa de câteva kilograme sau doar pentru a arăta “bine”.  Dar nimeni nu cred că se gândește că dacă nu mâncăm, organismul nostru suferă, nu are de unde să își ia proteinele necesare și noi ne îmbolnăvim. Poate că nu pe loc, dar în scurt timp cu siguranță.

Așadar, ce este o dietă și ce trebuie făcut?  Părerea mea e că un regim alimentar sănătos este eseențial pentru sănătatea noastră și pentru starea noastră de bine 🙂 O dietă presupune mese sănătoase, cu multe vitamine și proteine. Și cred că mai include și câteva serii de exerciții pe săptămână. Degeaba încercăm să mâncăm sănătos și nu ne mișcăm deloc, în cazul ăsta am avea poate un corp subțirel dar cu carnea lăsată..
Nicio cremă nu va face minuni doar aplicând-o și nicio pastiluță de slăbit nu ne va face să arătăm ca un top model de exemplu.

O dietă sănătoasă înseamnă mâncare proaspătă, cu cât mai puține grăsimi și cât mai puține prăjeli. Să ții regim nu înseamnă să mănânci numai salate toată ziua sau un măr pe zi.. Nu, putem mânca ceea ce ne place, dar nu excesiv.

Din fericire, nu am fost niciodată nevoită să mă țin de diete pentru a fi în formă și deși am băgat dulciuri la greu în mine când eram mică, nu am fost afectată 🙂 Nici acum nu mă abțin de la dulciuri și mănânc ce poftesc 🙂  Dar asta nu înseamnă că nu mă mai uit la ceea ce mănânc și evit să fac mișcare…

Grăsimea se pune unde vrea ea  , nu unde am vrea noi și de aceea trebuie să fim mai atente. De exemplu, la mine se pune în primul rând pe burtă, apoi în alte părți, de aceea când fac sport mă axez mai mult pe abdomen.
Ca să faci mișcare nu trebuie neapărat să mergi la o sală de fitness, poți merge pe jos mai mult, poți face jogging sau poți face exerciții acasă, regulat. Eu prefer să merg la sală atunci când am timp (din păcate, în ultimul timp nu am mai ajuns și nici nu am mai făcut mișcare….), sunt mai motivată când văd că și alte persoane fac exerciții..  Cel mai bine e să ne ținem de un program și să exersăm de mai multe ori pe săptămână și să evităm să ne îndopăm cu mâncare după astfel de exerciții.

Vedem la televizor tot felul de reclame la diverse pastiluțe, prafuri, aparate și există persoane care cred în ele și le încearcă . Da, îți prepari timp de 10 zile de exemplu aceeași “mâncare” din prafuri pe care ți-ai cumpărat-o,  slăbești în timpul ăsta 5-10 kg, ești fericit și după ce se termină “regimul” te apuci să mănânci din nou ceea ce mâncai înainte și te întrebi de ce nu îți menții greutatea pe care ai căpătat-o când mâncai prafuri.  Păi astfel de “diete” au efectul YoYo … slăbești atâta timp cât urmezi “sfaturile” dar apoi nu mai faci nimic pentru a te menține. De multe ori am văzut persoane care s-au ținut de o dietă, au mâncat cam aceleași chestii timp de 10-20-30 de zile, au slăbit și apoi au pus la loc doar pentru că nu au avut grijă să se mențină.

Ca să fim în formă trebuie să facem sport,să mâncăm mai sănătos și dacă tot ne-am apucat de un stil de viață sănătos, să ne și ținem de el și să nu-l vedem doar ca pe o “etapă din viața noastră” .

Înainte erau doar femeile preocupate de felul în care arată, dar sunt tot mai mulți bărbați care sunt îngrijorați și țin diete 🙂 Chiar dacă suntem slabe sau mai plinuțe, e important să ducem un stil de viață cât mai sănătos,în timpurile astea “nesănătoase” , chiar dacă nu vedem acum efectele negative cauzate de stilul nostru alimentar, sunt convinsă că mai târziu o să ne pară rău.  Așa că…mai bine previi decât să te lupți mai târziu 🙂

Vitaminele joacă un rol foarte important și e necesar să mâncăm fructe / legume și eventual să luăm și suplimente. Fructele își pierd proprietățile dacă le prăjim/fierbem , așa că cel mai bine e să le mâncăm proaspete. La fel e și în cazul legumelor.

Deși am scris multe și totuși … puțin , sper că vă este de ajutor și sper că v-am motivat 🙂

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…