Nails : ingrijirea unghiilor si a cuticulelor

Despre îngrijirea unghiilor am mai scris cu ceva timp în urmă și atunci m-am axat mai mult pe produsele-tratament, împotriva îngălbenirii și a exfolierii.
Azi voi pune mai mult accentul pe cuticule și vă voi povesti despre ritualul meu de îngrijire a unghiilor și a cuticulelor.

Înainte de toate vreau să menționez faptul că nu îmi scurtez unghiile prin tăiere, ci prin pilire. De mulți ani mi-a intrat în cap că dacă-mi tai unghiile le fac mai mult rău, deoarece la un moment dat vor începe să se exflolieze, să se crape, să se rupă și nu cred că cineva își dorește asemenea probleme. 
De obicei nu merg la salon pentru o manichiură pentru că îmi place să îmi îngrijesc singură unghiile, să mi le colorez eu cum vreau și să fac altceva în timp ce aștept să mi se usuce ….
De-a lungul anilor am încercat o grămadă de pile, să nu fie nici prea aspre, nici prea delicate, să îmi scurteze unghia rapid, fără să fie necesar de ‘retușuri’ – cum ar fi, folosirea unui buffer pentru îndepărtarea rămășițelor.
De aproximativ 2 luni am găsit pila perfectă , care scurtează unghiile rapid și elimină și rămășițele. 
Este vorba despre pila de unghii de la Stephanie-F pe care o găsiți în magazinele unde se comercializează acest brand, dar care vine într-un ambalaj de plastic, simplă, fără case-ul roz.
Cuticulele au fost mereu o problemă pentru mine, pentru că le tăiam …și atât. Din cauza asta creșteau repede, mari, erau uscate și se vedeau urât. Metoda cu împinsul cuticulei nu mi-a surâs niciodată, mai ales că atunci când mergeam la manichiură mi se spunea să nu le tai și chiar doamnele respective foloseau forfecuța pentru a înlătura cuticulele.
De câteva luni am lăsat și eu forfecuța deoparte și folosesc alte metode pentru a-mi îndepărta cuticulele. Dacă v-ați obișnuit doar să le împingeți sau dacă nu aveți probleme cu cuticulele uscate, mari și urâte, atunci nu e nevoie să folosiți tot ce folosesc eu.
După multe încercări și bani aruncați pe produse care promit ceva ce nu fac, am descoperit gelul de la Deborah – Hydrating Cuticle Remover care nu doar că înmoaie cuticulele, ci le și îndepărtează eficient.
Câteodată e de ajuns să folosesc doar acest gel și să elimin resturile cu un bețișor, dar uneori mai am nevoie și de un instrument special – acel instrument special pentru tăierea cuticulelor și a pielii moarte din jurul unghiilor.
Prietena mea care face un curs de manichiură, mi-a spus să nu îl folosesc pentru că îmi vor crește cuticulele și mai mari și și mai urât, dar nu am întâmpinat astfel de probleme, poate că și din cauza faptului că în restul zilelor îmi îngrijesc pielea din jurul unghiilor cu un creion de cuticule.
Folosesc creionul acesta de câteva luni și am observat că pielea din jurul unghiilor nu mai e la fel de uscată ca înainte. Îl folosesc de câte ori simt nevoia și îl car cu mine peste tot 🙂
Dacă nu aveți un creion de cuticule puteți folosi și un ulei care e mai hidratant, dar care nu e la fel de ușor de folosit.
Creionul are capac (solid) și vârful urmează exact linia unghiei, pe când uleiul are un capac rotativ și dacă cumva se deschide puțin, tot ce e în geantă poate fi considerat ‘stricat’ :)) Pe lângă asta, uleiul pe care-l am eu (Kallos) vine cu un aplicator-pipetă și e mai greu de folosit pentru că trebuie pusă o picătură la baza unghiei, apoi trebuie întins.
Prefer creionul pentru că e mult mai practic și ușor de folosit, dar uleiul e mai hidratant și prefer să îl folosesc o dată pe săptămână / la două săptămâni, atunci când îmi fac manichiura completă.
De câteva zile mi-am cumpărat și balsamul de cuticule de la Avon, care e destul de gras și hidratant, dar prefer să îl folosesc seara, înainte să adorm , împreună cu o cremă de mâini.
După ce termin cu cuticulele, aplic o bază. Nici nu concep să mă dau cu ojă fără să aplic un strat protector dedesubt.
În funcție de nevoie și de ‘gravitatea’ situației folosesc o bază simplă cu nylon (Nails Hands Feet – Douglas), lacul întăritor cu biotină pentru unghii fragile (Alessandro) sau “de-yellower ul” de la Rimmel care mi-a salvat unghiile și de la galbenul sinistru pe care-l aveam din cauza unei oje, am ajuns să am un alb sănătos și așa arată și unghiile mele mai bine. Whitener-ul de la Rimmel chiar e un produs foarte bun ce își face efectul după câteva zile. 
Loțiunea pentru tratarea unghiilor cu vit. B5 de la Farmec mi-a întărit unghiile atunci când am avut mare nevoie de asta. E un tratament special, se folosește zilnic, timp de 7 zile, de două-trei ori pe zi.
Și acum, vă voi arăta pas cu pas , cum îmi îngrijesc unghiile (am sărit peste procesul de pilire pentru că nu aveam nevoie) :

 Când e nevoie aplic gelul de la Deborah la baza fiecărei unghii și urmez marginile

 După ce îl las să acționeze 5 minute, folosesc bețișorul special pentru a elimina cuticulele :

 Pentru că aveam cuticulele destul de crescute, a trebuit să folosesc și instrumentul de cuticule. Aș fi putut folosi și un burete abraziv pentru a elimina pielea moartă, dar am preferat metoda asta.

 După ce le tai, folosesc creionul de cuticule pentru hidratare, în acest fel nici nu se mai vede pielea așa uscată

Dacă nu aș fi fost nerăbdătoare să îmi colorez unghiile, aș fi folosit și crema hidratantă și aș fi stat așa câteva ore și de abia apoi aș fi continuat cu o bază.
Dar așa, am așteptat 5 minute ca uleiul să pătrundă bine în piele și am aplicat un strat de lac întăritor cu biotină

Acest ritual îmi ia în jur de 15-20 de minute și cuticulele rămân ‘invizibile’ timp de 10-14 zile. Pielea din jurul unghiilor mi se mai usucă, dar folosesc creionul special și seara crema de mâini și arată mai frumos. 
Sunt extrem de mulțumită de gelul de la Deborah !  Toate celelalte produse pe care mi le-am cumpărat pentru îndepărtarea cuticulelor, nu făceau decât să le înmoaie puțin …și atât. Dar gelul ăsta chiar acționează. 
Evit să folosesc acetona clasică pentru îndărtarea ojei și mereu caut dizolvant fără acetonă pentru că este mai blând și nu atacă unghiile. Acetona, deși de cele mai multe ori îndepărtează perfect oja de pe unghii, atacă suprafața unghiilor și le usucă, ceea ce duce la exfoliere .
Și pentru că ați ajuns la finalul acestui articol (care sper că v-a fost de folos), vă voi arăta și cum mi-am colorat unghiile , după ce am urmat ritualul de îngrijire 🙂 

Voi cum vă îngrijiți unghiile? Ce folosiți/ce nu folosiți ? Cum scăpați de cuticule și de pielea uscată din jurul unghiilor? 

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…