Metode de epilare
Noi, femeile, suntem mereu preocupate de noi, de corpul nostru, de părul nostru, de cum arătăm, ne place să ne îngrijim, să ne aranjăm. Nu-i așa? Unele lucruri sunt ușor de rezolvat, altele ne iau mai mult timp și sunt dureroase. Cum ar fi epilarea, de exemplu.
În fiecare lună același chin.
De mult timp mă gândeam să scriu articolul acesta, de fiecare dată când vedeam câte un fir de păr crescut prea repede îmi spuneam astăzi mă apuc să scriu. O să vă povestesc despre experiențele mele, nu sunt în măsură să recomand o metodă anume, fiecare alege varianta pe care o suportă. De-a lungul timpului, le-am încercat pe toate și pot să vă povestesc despre câteva. Epilarea definitivă, cu zahăr sau cu ață nu le-am încercat, deși mă tentează cea cu zahăr, sunt curioasă cum este.
Prima mea experiență cu ceară a fost pe la vârsta de 16 ani. Nu mi-a venit să cred cât de dureros era. Toate prietenele mele povesteau atunci că nu doare, că părul crește mai puțin / încet. După prima mea vizită la salon, am zis că nu mai repet experiența aia.
Pe lângă lama clasică am încercat și crema depilatoare, aparatul electric, bezile cu ceară rece, ceara caldă din salon…chiar și cu penseta am încercat. Da, aveam prea mult timp ca să fac asta. Gândiți-vă cum stăteam eu cu penseta în mână, smulgând fiecare fir de păr de pe picioare. A durat o veșnicie. Dar măcar nu a fost dureros….
Crema depilatoare am folosit-o o singură dată, nu mi-a plăcut deloc mirosul ăla puternic. În plus, după 2 minute mă ustura pielea. În câteva zile, părul era la loc.
Se face reclamă la epilatoarele electrice “picioare fine până la 3 săptămâni” … Fals. Fie că îți iei un aparat ieftin, cu 100 de lei sau unul mai scump, cu 600 de lei, efectul e același, nu durează mult. Mă fac astăzi și peste 4 zile încep să apară firele de păr. Deci nici vorbă de acele 3 săptămâni de piele fină. Pe mâini crește mai încet, dar pe picioare nu. În plus, e un proces care necesită mai mult timp.
Deși am renunțat la aparatul de ras de mult timp, acum, pe timp de vară am început să îl folosesc din nou pe picioare. Chiar dacă părul crește mai repede, nu durează atât de mult. În plus, am certitudinea că dispar toate firele. Cu aparatul electric mai omit câteva sau nu se smulg din cauză că sunt prea mici.
Cea mai eficientă metodă este cea cu ceară caldă. Dacă mergi la cineva care se pricepe, o să fie mai ușor de suportat. Într-adevăr doare, însă este o durere suportabilă. Părul crește destul de încet și în timp, devine mai rar și mai subțire.
Din când în când, prefer această metodă și pentru mâini și picioare, dar de obicei merg la salon la epilat pentru zona inghinală. M-am obișnuit cu durerea, uneori mă doare mai tare, alteori mai puțin. Depinde cât de mult e crescut firul de păr. Pe mâini și pe picioare e mult mai suportabilă durerea. Am încercat și în zona axilei…nu a fost atât de dureros pe cât mă așteptam iar părul crește încet și rar. De ceva timp am început însă să folosesc aparatul electric, îmi este mai comod și dacă apar câteva fire de păr între ședințele de epilare, scap repede de ele.
După cum spuneam, contează să dai de o cosmeticiană bună, dar și ceara este importantă.
Mi s-a întâmplat de 2 ori să mă trezesc cu pielea arsă și nu e deloc plăcut. Ustură, se vede urât și se vindecă greu. În mod normal nu e voie să se aplice ceara mai mult de 2 ori pe aceeași zonă.
Dacă simți că te ustură / se înroșește pielea, mai bine oprește-o.
În urmă cu vreo 2 ani am apelat la un alt salon, pentru că doamna care mă făcea de obicei era plecată. Tipa la care am fost atunci avea o tehnică mai specială : aplica ceara pe toată suprafața pielii, după care o lua. M-am gândit atunci că durează mai puțin și e mai eficient. După ce am ieșit de la salon eram toată iritată pe mâini. Mi se luase pielea de pe o mână. Arăta groaznic. Și era și vară… deci procesul de vindecare a durat mai mult.
Nici nu m-am întors să îi spun ceva tipei respective, răul era deja făcut și oricum nu avea ce să îmi facă.
De evitat este și ceara reutilizabilă, chiar dacă e poate mai scump, alegeți ceara de unică folosință.
De obicei mi se înroșește pielea și rămâne așa pentru câteva ore. Crema de bebeluși ameliorează iritația și bubițele roșii dispar în mai puțin de o oră.
Foarte important este să nu vă expuneți la soare după ce vă epilați.
Uneori apar firele de sub piele, de când îmi exfoliez pielea săptămânal nu mai am această problemă. Așa că vă recomand și vouă să folosiți un scrub mai puternic.
Care este metoda voastră preferată? Ce experiențe ați avut?
Aștept comentariile voastre.