Cuvinte despre mine …

Mă gândesc la postarea asta de câteva săptămâni! Mă gândesc că ajung acasă de la lucru și mă apuc să scriu, dar mă iau cu altceva și nu mai apuc. Apoi mă gândesc să o las pe mâine, dar mâine nu am inspirație sau mă gândesc că poate nu interesează pe nimeni ce vreau eu să scriu aici.

Și totuși, acum, în vacanță, pe o vreme ploioasă, m-a lovit inspirația. Am avut timp să mă uit în jur, să analizez diferite situații, să îmi analizez comportamentul. Vreau să vă spun câteva cuvinte despre mine, niște lucruri pe care poate că nu le știți și odată ce veți termina de citit articolul, o să mă cunoașteți mai bine sau o să vă schimbați părerea despre mine.

De câte ori nu am văzut pe cineva și am judecat? De câte ori nu ne-am trezit vorbind aiurea despre cineva despre care nici măcar nu cunoaștem personal, ci doar din vorbe sau din poze? “Ah, o știu pe aia, e o proastă!, “Nu îmi place de aia, are figuri în cap”. De unde știi?
Înainte să comentezi aiurea, pune-te în situația celuilalt și gândește-te dacă tu ești perfect.

Cu trecerea timpului am învățat să înțeleg, să realizez că suntem diferiți și gândim diferit. Poate că ceea ce mi se pare mie normal, ție ți se pare aiurea. Și invers.

Am învățat să nu mai judec. Încerc. Nu mai vreau să mă iau după ce spune x și y, vreau să mă conving singură. Știi cum e, lumea vorbește mult și degeaba, fără rost. Aparențele înșală.

Nu am râs niciodată de cineva și mereu am comentat când auzeam pe cineva bătându-și joc de altcineva. Nu ai niciun drept să râzi de cineva că se îmbracă într-un anumit mod sau că arată nu știu cum. Suntem diferiți. Recunosc totuși că atunci când eram mai mică  comentam și eu aiurea, fără să am habar despre ce vorbesc.

Dacă îmi întreb acum prietenele ce părere au avut despre mine, înainte să mă cunoască mai bine, o să îmi răspundă toate: “credeam că ești fițoasă”. De ce? Doar pentru că sunt mai retrasă la început, până leg o relație cu cineva. Sunt persoane cu care simt o conexiune imediat și am impresia că ne știm de-o viață. Dar cu unele persoane îmi trebuie mai mult timp. Poate că și tu crezi că sunt rea sau arogantă.

Cum spuneam, suntem diferiți, gândim diferit, înainte să te enervezi sau să judeci, gândește-te că fiecare am crescut altfel, în medii diferite, în familii fericite sau nu și așa ne-am format.

Sunt o persoană sufletistă, îmi place să ajut și nu aștept nimic în schimb. Așa cred eu că e bine, sunt naivă. Nu vreau să cred că există oameni răi…deși în ziua de azi fiecare e pe interes. E plină lumea de invidie și răutate. Dar eu nu vreau să cred asta. Trăiesc cu impresia că toată lumea e bună și că mulți gândesc și acționează ca mine.

 Dacă descopăr ceva, nu țin doar pentru mine, mă bucur cu toată lumea și povestesc tuturor. Unii spun că nu e bine și că nu ar trebui să fiu atât de deschisă,  că lumea e rea.

Despre mine pot să vă mai spun că nu îmi place să vorbesc la telefon. Dacă mă suni și nu îți răspund, înseamnă că nu am chef să vorbesc la telefon. Pentru că nu îmi place. Scrie-mi un mesaj. Prietenele mele vechi sunt la fel. “De ce n-ai răspuns la telefon?”, “N-am avut chef!” vine răspunsul sincer.
Sunt sinceră, dacă nu îmi place ceva îți spun, nu încerc să fiu diplomată sau să maschez. Nu vreau să o dau în ipocrizie. R. este opusul meu și îmi tot spune că ar trebui să mă fac mai plăcută… nu pot, nu pot să fiu altcineva, dacă mă enervează ceva nu prea pot să mă ascund. Și îți spun, cu riscul să rămâi cu gura căscată. 
Sunt optimistă, mă bucur de fiecare clipă. Dacă mă supăr, îmi trece repede. Dacă mă enervez, mă descarc, iar apoi când mă liniștesc poate că îmi pare rău de anumite lucruri pe care le spun la nervi. Dar nu cred că sunt singura care face asta. Cu toții spunem lucruri aiurea când suntem într-o ceartă sau nervoși. 
Revin, sunt optimistă. Mereu văd partea bună a lucrurilor, mereu găsesc ceva frumos în urât. Sunt de părere că în fiecare lucru urât există și ceva frumos. Și invers.
Nu vreau să vă plictisesc, cred că m-am întins mai mult decât mi-am propus. Poate voi mai scrie astfel de articole, cuvinte despre mine, să mă cunoașteți mai bine.
Aștept comentariile voastre. Spuneți-mi și voi câte ceva despre voi. Să ne cunoaștem mai bine…

signa

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…