Campanie Anti Fake – atentie la fake-uri

Mama îmi spune că sunt naivă…și eu mă consider câteodată așa, vreau să cred că nu există lucruri rele în lumea asta. Și totuși sunt. Visez să schimb ceva…deși realizez că nu prea am cum. 

La fel cum e și acum, visez să fac ceva, să opresc comercializarea fake-urilor (cosmetice, în primul rând). Dar nu cred că am această putere. De aceea, vreau să încep această campanie – Campania Anti Fake. Și vreau să vă atrag atenția…să fiți atente la ceea ce cumpărați și de unde cumpărați.
Poate că v-am mai spus despre produsele contrafăcute. Astăzi m-am decis să scriu această postare, în speranța că multe dintre voi o veți citi, o veți distribui și astfel, lumea devine informată și mai atentă la ceea ce cumpără. 
Ce m-a determinat să scriu acest articol astăzi? O persoană care își fraierește clienții că produsele pe care le vinde – MAC, Chanel, Dior etc. sunt originale…iar prețurile, 35 de lei rujul. 
A postat într-un grup de pe Facebook (că doar aici ne promovăm afacerea, aici postăm de toate și facem de toate) mai multe poze. Când am rugat-o să menționeze că produsele nu sunt originale, mi-a spus că produsele sunt originale și că degeaba mă dau cunoscătoare. 
Sunt o persoană insistentă și când știu că am dreptate cu ceva ne putem contrazice zile-n șir, că nu mă las. Am încercat să îi dovedesc că produsele pe care le vinde sunt doar niște chinezării. Nu m-ar fi deranjat dacă ar fi menționat de la început că sunt replici. Nu mă interesează dacă cineva decide să folosească un ruj chinezesc decât un ruj de calitate, fie că este Farmasi, MAC sau Dior. 
Ce m-a deranjat a fost faptul că o ținea una și bună că produsele ei sunt originale și că eu nu cunosc și că mă invită să vizitez magazinele de specialitate. Se vedea cu ochiul liber că produsele acelea nu erau originale. 
Mi-a trimis apoi mesaj privat în care îmi spunea că îmi trimite codurile produselor ca să mă conving. Apoi mi-a zis că eu nu am cumpărat de la ea ca să știu ce vinde. Apoi a devenit ceva mai agresivă și mi-a spus că e treaba fiecăruia de unde își procură marfa și că faptul că are prețuri mici nu înseamnă că produsele ei sunt false. 
A postat apoi pe grupul respectiv ambalaje cu coduri autentice, când am rugat-o să îmi pozeze codul la un ruj contrafăcut mi-a spus că nu îl are în stoc (deși pozele erau postate). A șters apoi postarea respectivă, ca mai apoi să își șteargă și profilul de Facebook. 
Mă rog…detalii. În ziua de azi, în era Internetului, când suntem la un click distanță de orice putem să verificăm orice. Păcat că sunt persoane credule care au impresia că fac afacerea vieții dacă își cumpără un ruj Chanel la 35 de lei sau un rimel Dior la 20 de lei. Lumea trebuie să se informeze, să caște ochii la ceea ce cumpără. Din păcate, e plin Internetul de produse contrafăcute. Unele sunt la prețuri mici, altele sunt la prețuri destul de mari (paletă de 120 de culori MAC la 250 de lei!). 
Este foarte simplu de verificat dacă produsul la care te gândești să îl cumperi online (de pe site-uri suspecte) este autentic sau nu:
  • Atenție la ambalaj! De obicei, produsele contrafăcute au scrisul diferit, inegal și există și klebere lipite aiurea
  • Atenție la denumire! Nu există ruj Chanel ediție aniversară 261, cu ambalaj alb. Ambalajele de la Chanel sunt negre.
  • Atenție la culori! Nu există Riri hearts MAC sau ruj MAC Lady Gaga în 100 de culori. Acelea sunt ediții limitate. Cu un singur search pe Google poți să vezi nuanțele oficiale – vei găsi puține.
De obicei, brandurile mari, brandurile căutate sunt și contrafăcute. Deși am văzut și fake-uri după Maybelline sau L’Oreal. 
Dacă prețul e suspect de mic, șansele ca produsul să fie contrafăcut sunt destul de mari. Gândește-te așa: omul care îți vinde produsul trebuie să aibă și un profit, nu? Dacă el vinde un astfel de ruj la 35 de lei, care e prețul de achiziție?! Nu are cum să fie atât de mic, niciodată! 

MAC nu are palete de 120 de culori! Chiar dacă cineva o vinde la prețul de 250 de lei sau 200 de lei. Un singur fard mono costă aproximativ 100 de lei! Un ruj Dior costă cam 150-200 lei. Chiar dacă cineva pretinde că sunt aduse de afară, prețul nu poate să fie atât de mic, pentru că punem la socoteală și profitul escrocului  vânzătorului. 
Știu că unele persoane nu concep să dea 200 de lei pe un ruj, dar de ce acceptă că plătesc 35 de lei pe un produs high-end?!
Vă spun sincer că și eu mi-am luat țeapă. Aveam vreo 16 ani, acces la Internet mai greu și informațiile nu circulau ca acum. M-a acostat un tip pe centru “Domnișoară, ruj Dior nu vrei? Hai să-ți arăt ce am”. 25 de lei.. nici nu am stat pe gânduri, credeam că am făcut afacerea secolului. Eram atât de mândră de fake-ul meu ordinar. Dar era bun. Culoarea era faină și rezista bine pe buze. Dar eu trăiam cu impresia că am un ruj Dior.  
Apoi mi-am mai luat o țeapă cu o pereche de UGG-uri. Eram în Brașov, în urmă cu vreo 5 ani, îmi doream o pereche de UGG-uri și știam că sunt scumpe. Am intrat eu în câteva magazine și am văzut fake-uri la 100 de lei. Când am intrat într-un magazin și le-am văzut la 500 de lei am zis că sunt norocoasă. Aveau cutie, aveau etichetă și cărticică de autenticitate. Nu am stat pe gânduri și am plecat acasă cu o astfel de pereche. Doamne, ce fericită eram. “Mi-am luat UGG-uri originale la super preț.” îmi spuneam în gând. Am verificat apoi pe Internet și recunosc că începeam să am dubii. Unele semne le identificam, altele nu. Dar au fost bune 2 ani fake-urile mele, până mi-am luat unele originale – așa scumpe cum sunt. Aici am scris apoi și o postare despre UGG-uri, dacă vă interesează.
Feriți-vă să cumpărați produse cosmetice sau alte lucruri online, dacă nu aveți certitudinea că aveți de-a face cu un site/om serios. 
Ce nu știu mulți este faptul că pot avea probleme legale pentru că există o lege împotriva produselor contrafăcute. Și când susții că vinzi un original, când de fapt tu vinzi o chinezărie, nu e de joacă. 
La produsele cu codul de bare e simplu… introduci codul de bare în bara de căutare Google și dacă îți apare denumirea/poza produsului, înseamnă că este autentic. Dacă însă nu apare deloc sau apare alt produs, altă cantitate…s-ar putea să ai de-a face cu un produs contrafăcut. 
Sau poți să verifici autenticitatea aici.

Când m-a întrebat cineva cu cât mi-am luat paleta Naked 2 și i-am spus prețul a făcut ochii mari. Mi-a spus că și-a luat aceeași paletă cu 60 de lei și este identică și originală. Originală clar nu avea cum să fie, identică…poate, pentru că cei care fac astfel de produse, imită totul. Dar la ingrediente este o problemă. 
Nu riscați să vă puneți toate prostiile pe față. pe ochi, în cap, pe buze, pe corp sau pe unghii. Nu spun că produsele originale sunt “curate” și au doar ingrediente de top, dar riscul să te trezești cu o iritație gravă e mai mic.
Nu este o șmecherie să ai un ruj MAC sau un fond de ten Dior. Și nu te obligă nimeni să scoți din buzunar jumătate din salariu ca să îți cumperi cosmetice de firmă, dacă nu îți permiți. Există branduri mai mici, la prețuri accesibile, care au produse foarte bune. Un exemplu ar fi Farmasi. Produsele sunt ieftine și bune. 
Gândește-te la sănătatea ta înainte să te gândești că o să te lauzi că ai un ruj Chanel contrafăcut. 
Escrocii își procură marfa de la chinezi, de pe site-uri precum aliexpress sau maccosmetics2014. Și astea sunt doar 2 site-uri cu produse contrafăcute. Pe OLX, Facebook, Tocmai etc. găsești astfel de produse.. nu te lăsa păcălită! Documentează-te!
Ah…și nici iPhone dual sim sau Samsung Galaxy S5  S4 dual sim nu există, decât dacă vorbim despre chinezării ieftine.

Despre produsele de lux am scris aici.

Sper ca această postare să ajungă la cât mai multe persoane, să se gândească înainte de a se arunca înainte la un astfel de produs. 
Vă rog să distribuiți acest articol pe rețelele de socializare și să folosiți #CampanieAntiFake
Sper ca și colegele mele să mă susțină și să scrie astfel de articole! 
Aștept comentariile voastre. Ați fost păcălite, ați cumpărat produse contrafăcute?

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…