Avene lanseaza gama Couvrance pentru un ten lipsit de imperfectiuni

În urmă cu puțin timp a avut loc evenimentul de lansare a noii game de machiaj de la Avene – Couvrance. La eveniment nu am putut ajunge, dar asta nu înseamnă că nu am informații despre noua gamă! Am informații, am și produsele și în curând voi reveni cu review-uri.

Acum însă, vreau să vă dau câteva informații despre Couvrance.


Această gamă se găsea într-o vreme și pe piața din România, dar din anul 2010 a dispărut…până acum. Voiam să clarific treaba asta de la început.

Laboratoarele Dermatologice Avène, specialistul în pielea sensibilă, lansează gama de produse dermato-cosmetice Couvrance, destinate machiajului tenului și ochilor persoanelor care se confruntă cu probleme medicale sau de sensibilitate.

Gama Couvrance este lider în machiajul medical din Europa şi vine în întâmpinarea nevoilor celor care au imperfecţiuni ușoare, moderate sau severe la nivelul tenului, ochii sensibili sau poartă lentile de contact.

Noua gamă creată de Laboratoarele Dermatologice Avène este recomandată de chirurgi plasticieni, dermatologi, alergologi şi farmacişti de pe toate continentele, produsele ei fiind sigure şi adecvate pentru orice tip de ten. Oferă toleranţă maximă pentru pielea sensibilă şi hipersensibilă.

Stresul, poluarea sau anumite afecţiuni sunt cauzele principale ale unui ten cu imperfecţiuni, iar gama Couvrance oferă acum o soluţie perfectă pentru fiecare tip de problemă. Formulele de machiaj adaptate tenului sensibil sunt fără parfum, fără conservanţi şi au efect hipoalergenic și non-comedogen.

Produsele pentru ten din gama Avène Couvrance corectează în siguranță toate tipurile de imperfecțiuni, indiferent de colorație (predominant roșiatică sau vineție) sau structură (cicatrici, semne de naștere, vergeturi, vitiligo, tatuaje).


Printre cele mai frecvente imperfecțiuni de nuanță care pot fi acoperite se numără: înroșirea difuză (eritroză, cuperoză, rozacee, vase de sânge vizibile), erupțiile localizate (acnee, coșuri), 
înroșiri post-operatorii (laser sau dermabraziune), imperfecțiunile vineții (cearcăne, vânătăi, echimoze, chirurgie post-cosmetică sau reparatorie, vene vizibile, vene varicoase). 


Produsele din gama Avène Couvrance acoperă principalele trei nevoi ale rutinei de frumusețe: neutralizarea petelor pielii, uniformizarea culorii și fixarea machiajului.

În cazul în care vă confruntați cu pete sau cu semne, Avène propune stickul corector pentru neutralizarea petelor.


Are un grad mare de acoperire (32% pigmenți), este ușor de aplicat, are o textură bogată și este rezistent la apă, transpirație și transfer. Disponibil în două nuanțe: verde (pentru acoperirea localizată a petelor roșiatice) sau galbenă (pentru petele albăstrui), cu SPF 20. 
Prețul unui stick corector este de 62 lei.

În funcție de problemele tenului, se găsesc două tipuri de fond de ten – pentru imperfecțiuni severe și pentru imperfecțiuni moderate și ușoare.
Pentru imperfecțiuni severe avem fondul de ten compact.

Are un grad ridicat de acoperire (45% pigmenți), oferind în același timp un aspect natural pielii și este disponibil în formule adaptate fie tenului uscat sensibil (textură bogată), fie tenului normal-mixt sensibil (textură pulbere, Oil-Free). Disponibil în câte trei nuanțe pentru fiecare tip. Formulă pentru tenul sensibil, rezistentă la apă și transfer, cu SPF 30. 

Preț: 83 lei

Pentru imperfecțiuni moderate și ușoare avem fondul de ten fluid.

Are un grad moderat de acoperire (15% pigmenți) și o textură fluidă, dar fără ulei. Este disponibil în trei nuanțe, pentru toate tipurile de piele sensibilă, cu o formulă rezistentă la apă și transfer, cu SPF 15.

Preț: 80 lei


Pentru fixarea machiajului găsim pudra mozaic
Matifiază și fixează machiajul, oferind luminozitate tenului sensibil. Disponibilă în două formule cu texturi diferite: pudră mozaic translucidă, pentru pielea deschisă la culoare sau pudră bronzantă, pentru tenul închis, având un efect de blush.
Preț: 91 lei

Pe lângă produsele de mai sus, s-a lansat și mascara cu toleranță ridicată pentru ochi sensibili

Mascara recomandată persoanelor care se confruntă cu probleme medicale precum intoleranţă a ochilor, tulburări ciliare, post-proceduri operatorii, celor cu ochi sensibili și purtătoarelor de lentile de contact sau oricui îşi doreşte un produs sigur pentru ochi.

Preț: 65 lei


Trebuie să vă spun că e prima dată când încerc produse de machiaj dermato-cosmetice și sunt încântată de acestea. E drept că gama de produse e mai slabă, dar produsele mi se par bune. Dintre produsele prezentate, am deja un produs favorit, despre care o să vă povestesc într-un articol viitor.

Îmi place faptul că produsele sunt rezistente, astfel nu trebuie să îmi fac griji că mi se topește fondul de ten pe față în timpul zilei și nici nu este nevoie să retușez ceva.

Gama Couvrance de la Avène este disponibilă în farmacii.
Pentru a fi la curent cu noutățile Avène, intrați pe pagina de Facebook – aici.

Cum vi se pare această gamă? Ați folosit produsele de machiaj de la Avène?
Care credeți că este produsul meu preferat?

 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…