Ar fi bine daca….

…fiecare dintre noi am accepta că suntem diferiți, gândim diferit, avem gusturi diferite și așa mai departe.

Scriu postarea asta după ce am reflectat la comentariile pe care le-am primit în ultimul timp: “era mai bine dacă…”, “ți-ar sta mai bine așa”, “eu aș purta/alege…”, “trebuia să….” și așa mai departe. Nu cred că exită ceva care să mă irite mai tare la momentul de față decât astfel de păreri, de sfaturi…

La unul din tutorialele mele de pe Youtube mi s-a spus că “mai ai de lucrat”. Nu am înțeles nimic.   M-am uitat la clip să văd ce nu este în ordine, dacă mi-am întins rujul pe bărbie, dacă mi-am pus rimelul negru în sprâncene. Nu înțelegeam pur și simplu. Ce anume mai am de învățat? Ce nu e bine?
Când dai asemenea sfaturi, ar fi bine să ai și niște argumente…să înțeleagă și celălalt individ la ce te referi. Cică îmi fac codițele de tuș prea groase, că ar trebui să fie mai subțiri, mai definite. Și că înainte să aplic fardul peste linia de tuș arăta mai bine. Și că e ok să primesc și critici constructive, nu numai laude. Poftim?!

În primul rând, asta nu a fost o critică constructivă, ci un sfat la cum ți-ar plăcea ție să îmi trasez codițele. Eu sunt de părere că fiecare dintre noi avem stilul propriu, care ne definește. Nu cred că este o greșeală că îmi trasez linia de tuș mai subțire sau mai groasă. La fel cum nu cred că este greșit să port ruj roșu în miezul zilei.

Am mai primit sfaturi legate de sprâncene sau de păr… “Ți-ar sta mai bine dacă…”. Dar de unde știi?! Poate că eu nu vreau să am părul lung, tocmai pentru că mi se pare că nu îmi stă bine – îmi alungește și mai mult fața. E trist că unele persoane asociază părul lung cu feminitatea…
De ce mi-aș contura sprâncenele într-un fel anume tocmai pentru că se poartă? Cred că 8 fete din 10 au aceeași formă de sprâncene conturată/desenată. Boring!

Cât despre outfit-urile mele – nu sunt vreun fashion icon, de fapt mă consider un fashion killer. Știu că de cele mai multe ori mă îmbrac aiurea, pun haine pe mine care nu se potrivesc între ele sau cu încălțămintea. Eu nu am nicio problemă cu treaba asta, important e să mă simt bine. Am stilul meu și cred că multe persoane ar trebui să își creeze propriul stil, nu să copieze de la diferite icoane ale modei. De ce să mă îmbrac precum Chiara Ferragni când nu mi se potrivește stilul? De ce să mă îmbrac ca Lady Gaga?! Mă îmbrac cum vreau eu, cum mă simt eu bine, nu cum îmi dictează moda sau alte persoane.
În urmă cu ceva timp mi s-a spus am făcut “cea mai proastă combinație vestimentară”. Outfit-ul? Pantaloni leopard-print, Converși roz și o cămașă din denim.

Ah…și maximul a fost atunci când mi s-a reproșat că: “Hainele prezentate nu au stil.Nu sunt alese cu gust.Un clip banal.Cred ca mai ai de invatat la acest capitol”. Cum adică nu au stil și nu sunt alese cu gust? După stilul cui trebuia să fie alese, după gustul cui? Ar trebui să îmi aleg haine și să mă îmbrac altfel doar pentru a-i face pe plac lui X și Y?

E ok să dai sfaturi, dar cu grijă. Nu trebuie să impui cuiva ceva… Eu una am învățat în timp să nu mai critic lumea, să îmi spun părerea într-un mod sincer, fără să jignesc sau să o fac pe cealaltă persoană să se simtă prost. E normal să avem păreri și gusturi diferite. E ok ca mie să nu îmi placă ceva, dar ție să îți placă la nebunie și să te simți bine.

Totul este personal! E trist când te lași influențat de X și Y și îți pierzi identitatea….

 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…