Solutia de curatare a pensulelor ebelin / Review

Despre pensulele de machiaj v-am povestit de câteva ori, v-am spus care sunt preferatele mele și cum le folosesc, dar încă nu am apucat să vă povestesc și despre curățarea lor.

În urmă cu…vreo 3 luni am făcut câteva poze pentru o postare specială despre curățarea pensulelor, dar nu am mai apucat să scriu articolul. Între timp am descoperit o soluție de curățare a pensulelor de care sunt încântată.
Și ca să vă spun sincer, și pozele astea le-am făcut în urmă cu vreo lună și am tot amânat să scriu câteva cuvinte despre soluția de curățare a pensulelor de la ebelin. 


Știu…astea sunt detalii care nu vă interesează, așa că haideți să vă spun despre produsul-minune.

Până nu demult foloseam soluția de curățare de la Sephora, apoi am luat-o pe cea de la MAC din cauza prețului (48 lei pentru 150 ml), iar într-un timp am folosit și renumitul alcool izopropilic. 
Trebuie să vă mărturisesc: nicio soluție nu mi s-a părut mai bună decât aceasta de la ebelin.

Alcoolul izopropilic este ok în caz de urgență, dar nu pe termen lung. Pentru că alcoolul izopropilic nu este destinat curățării pensulelor. Într-adevăr, le curăță și le dezinfectează, dar dăunează firelor de păr. În timp se înăspresc, iar calitatea pensulelor nu mai este bună.
Probabil că și soluțiile astea speciale conțin o cantitate de alcool izopropilic, dar există și alți agenți de curățare și îngrijire în compoziție.

În ceea ce privește soluția de la ebelin am rămas surprinsă să văd cât de bine curăță pensulele murdare de fard și fond de ten. Pensulele devin aproape ca noi după ce le curăț cu soluția asta.

În cazul în care vreau ca pensula să fie curățată perfect și să fie chiar ca nouă, mai pulverizez încă o dată soluția și șterg pensula de un șervețel. De obicei așa fac cu pensulele de fond de ten. 
Este foarte important să curățăm pensulele după fiecare utilizare, astfel evităm dezvoltarea bacteriilor și pensulele au o viață lungă… O dată la 2 săptămâni este recomandat să le spălăm bine. Pentru asta folosesc un săpun special pentru pensuleda vinci (îl găsiți pe aoro la un preț bun – aici). Săpunul ăla face minuni cu pensulele (perii devin foarte fini) și le curăță în profunzime. Dar deja am deviat de la subiect. Să ne întoarcem la soluția de la ebelin
Singurul lucru care nu îmi place la această soluție este mirosul. Are un miros înțepător, dur. 
În schimb îmi place faptul că vine într-o sticluță de plastic practică, micuță, care intră ușor în portfardul de călătorii. Și îmi place prețul – 16 lei. 
Găsiți soluția aceasta în magazinele dm. 
Cu siguranță mi-o voi cumpăra din nou, este inamicul pensulelor murdare. 
Voi cu ce vă curățați pensulele de machiaj și de câte ori le spălați? 
Aștept comentariile voastre și dacă aveți vreun truc, aștept să mi-l dezvăluiți. 

 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…