V-am spus că sunt foarte încântată de burețelul ăsta roz, despre care vorbește toată lumea, adică despre beautyblender-ul original. Este poate cea mai bună investiție în materie de ustensile de machiaj din anul 2015.
Revin astăzi cu un articol în care să vă povestesc în detaliu despre modurile în care îl folosesc eu burețelul beautyblender. Pentru că nu este bun doar pentru a aplica fondul de ten, mi se pare un produs multi-funcțional.
Înainte de toate, vreau să vă mai spun o dată că materialul din care este făcut acest burețel este diferit de alți bureței. Este foarte fin și, odată umezit, acesta se mărește și absoarbe exact câtă apă este nevoie ca să putem lucra cu el. Odată stors putem să ne bucurăm de el la maxim.
Aplicarea fondului de ten
Există două feluri în care aplic fondul de ten, în funcție de acoperirea dorită. Pentru o acoperire medie, îmi aplic fondul de ten pe dosul palmei și îl iau cu burețelul, apoi îl aplic pe ten, prin tapotare. Astfel obțin o acoperire un pic mai mare.
Pentru o acoperire mai mare, aplic cinci puncte de fond de ten pe ten, iar apoi folosesc beautyblender-ul, tot prin tapotare.
Oricum, tenul are un aspect natural, nu este încărcat.
În cazul în care vi se descuamează pielea (din cauză că nu este hidratată sau folosiți un fond de ten care nu se potrivește tipului vostru de ten), nu trebuie să intrați în panică, pentru că cu ajutorul burețelului ăstuia roz puteți să scăpați de aspectul ăla inestetic. Nu este nevoie decât să treceți cu burețelul (umed, bineînțeles) peste zonele cu probleme.
Corectarea machiajului
Fie că ne referim la sprâncene, buze sau ochi, beautyblender-ul este perfect pentru a corecta micile greșeli pe care le putem face, fără să vrem.
Dacă îmi conturez prea tare sprâncenele și vreau să reduc din intensitate, trec pur și simplu cu burețelul peste sprâncene și se ia excesul și obțin un efect mai natural.
Probabil știți cât de păcătoase sunt rujurile lichide mate – dacă cumva te dai pe lângă, ți-ai stricat machiajul. Ultima dată când mi s-a întâmplat asta, am avut beautyblender-ul la îndemână și am corectat ușor acolo unde m-am pătat cu ruj. Fără să se întindă și fără să fie nevoie să o iau de la capăt cu rujul. E posibil să corectez machiajul pe zone mici datorită vârfului ascuțit al burețelului.
De câte ori nu ni s-a întâmplat să ne murdărim din greșeală cu rimel sau cu tuș atunci când eram gata cu machiajul? Mie mi se întâmplă des, iar înainte corectam cu un bețișor de urechi îmbibat în apă micelară, însă trebuia apoi să retușez mult și se vedea că era ceva greșit acolo. De curând am încercat și cu beautyblender-ul și e mult mai ușor. Nici nu aștept să se usuce. Cum mă murdăresc, iau burețelul umed și șterg zona. Se șterge ca prin minune, fără urme.
Tot cu burețelul îmi corectez și machiajul ochilor – dacă vreau să șterg surplusul de fard din colțul exterior al ochiului, trec ușor cu vârful burețelului și obțin niște linii drepte. Ca și cum aș fi folosit scotch pentru a obține acel look edgy.
Atunci când folosim farduri închise la culoare, inevitabil mai cad particule de fard pe zona de sub ochi. Ar fi varianta să folosești multă pudră ca să protejezi zona, sau
Shadow Shields. Dar eu uit de fiecare dată să fac asta și mă trezesc cu fardul căzut. Am încercat să elimin fardul căzut cu o pensulă, cu o dischetă demachiantă, dar se întinde și mai mult, și în loc să corectez, agravez situația. Cu vârful
beautyblender-ului șterg surplusul, apoi revin cu o cantitate foarte mică de fond de ten unde am fost
pătată și tapotez zona.
Aplicarea anticearcănului
Pentru aplicarea anticearcănului există și burețeii mici: beautyblender micro.mini, dar cred că și burețelul mare face o treabă excelentă. De obicei aplic anticearcănul, apoi îl întind, prin mișcări de tapotare, cu vârful burețelului. Apoi, tot cu ajutorul beautyblender-ului fixez anticearcănul cu o pudră.
Aplicarea pudrei
Multe fete m-au întrebat cum se aplică pudra cu burețelul acesta. Și eu m-am gândit prima dată cum aș putea să folosesc un produs umed cu o pudră. Adică, nu îmi stric pudra dacă pun apă pe ea?
După cum am spus și înainte, burețelul rămâne îmbibat cu o cantitate foarte mică de apă. Nu vă gândiți că dacă trece prin apă, rămâne și apă în el, astfel încât să curgă apa atunci când îl folosim.
Nu se întâmplă nimic rău cu pudra dacă folosim beautyblender-ul umed. Cu partea mai bombată, iau pudra și o aplic pe zonele cu probleme: adică frunte, nas, bărbie – zonele care lucesc după un timp.
Tot cu ajutorul acestui burețel îmi aplic și blush-ul, iar efectul îmi place mai mult. Iau blush pe partea bombată a burețelului și îl aplic printr-o mișcare de tapotare pe obraz. Ca și cum ai ștampila ceva ha ha. Pentru un efect mai natural, estompez puțin prin mișcări de tapotare, cu partea curată a burețelului.
Conturarea feței
Asta e partea mea preferată: conturarea feței cu beautyblender-ul. Fie că folosesc un produs cremos, pe care trebuie doar să îl estompez cu ajutorul burețelului, fie că aplic pudră, rezultatul obținut este extraordinar. Se vede diferența dintre conturarea feței cu o pensulă și conturarea feței cu beautyblender. Efectul este mult mai natural și tenul nu pare încărcat.
Tot cu vârful burețelului aplic și iluminatorul și obțin un rezultat spectaculos.
Beautyblender-ul este o investiție care merită banii (80 lei), se găsește în sau online la . Credeți-mă când vă spun că nu se aseamănă cu niciun alt burețel de genul acesta, este net superior și rezultatele sunt mai bune.