Mostrele de produse: cum le primim?
În ultimul timp am început să colecționez, fără să îmi dau seama, diferite plicuri cu produse cosmetice și recipiente mici de parfumuri. Adică mostre. Le aveam împrăștiate peste tot, așa că ieri le-am adunat și le-am pus într-o cutie mare și le-am așezat pe birou, să îmi fie la îndemână. Mereu îmi spun că data viitoare când plec din oraș o să îmi iau plicuri de cremă de față în loc să car sticluța cu produsul full-size. Însă de fiecare dată mă trezesc cu un produs full-size în portfard și nu cu eșantioane.

Eșantioanele sunt acele variante ale produselor pe care vrem să le încercăm acasă înainte să fugim la magazin să le cumpărăm din cauza reclamei.
Eșantioanele reprezintă o oportunitate de a încerca mai multe produse și de a le descoperi.

Mi se pare firesc să primesc mostre atunci când cumpăr ceva dintr-un magazin, chiar dacă cheltuiesc 50 de lei sau 500 de lei. Iar dacă nu mi se oferă, întreb eu dacă nu au un eșantion de la produsul ăla.

Sincer, am rămas uimită să citesc comentariile fetelor care se plângeau că nu primesc niciodată eșantioane sau că vor să cumpere.
Cum adică să cumperi o mostră? Păi de aceea există mostrele astea – pentru ca noi, consumatorii să le primim gratuit, ca să putem să încercăm un produs înainte de a-l cumpăra.
Brandurile investesc mult în eșantioane și sunt produse tocmai ca să fie încercate, să vezi dacă ți se potrivește un anumit produs.

În Germania, de exemplu, am văzut că există și variantele mini ale unor produse. Din păcate, la noi nu găsim prea multe produse mini.

Probabil că ați văzut că există și promoții la anumite produse: dacă cumperi produsul X sau produse în valoare de o anumită sumă, de la un brand anume, primești ceva – de cele mai multe ori se oferă mostre deluxe, un pic mai mari decât mostrele la plic, care te țin mai mult. O cremă de ochi de 5 ml te ține o lună.

Am lucrat și eu într-o parfumerie și știu că atunci când magazinele primesc marfă, primesc și eșantioane. Poate că nu sunt mereu cele mai noi produse sau foarte multe bucăți, dar sunt. Iar dacă pui la socoteală toți furnizorii, iese un stoc frumos de eșantioane.
Nu vă imaginați că sunt munți de mostre prin depozitele magazinelor, există și perioade în care efectiv nu au. Dar destul de rar. Cât timp am lucrat nu s-a întâmplat niciodată să rămânem fără eșantioane. Și eu chiar ofeream clienților mostre și mă bucuram când îi vedeam că se bucură sau că se întorc după un produs anume.
Îmi aduc însă aminte și de un incident…venise o clientă și voia să încerce un fond de ten de la Lancome, dar înainte să dea 250 de lei pe el, voia să vadă dacă i se potrivește și cât rezistă. Vorbise cu o colegă care a expediat-o când i-a cerut o mostră. Bineînțeles că aveam pliculețe de fond de ten de la brandurile de lux, doar că alea erau destinate clienților fideli, care cumpără des. Adică…nu poți să oferi oricui mostre, nu?

După 5 minute a revenit clienta și mi-a explicat situația…mi s-a părut aiurea că nu a primit mostra. Nu cred că are rost să vă povestesc cum i-am oferit mai multe eșantioane de fond de ten, doar așa, că mi-a cerut….

Dacă vă gândiți că angajatele magazinelor de cosmetice au un dulap plin de mostre acasă, vă înșelați. La Douglas, unde am lucrat eu, nu primeam mostre doar așa, că eram angajată. De fapt, nu cred că am primit deloc, decât atunci când cumpăram, ca orice client.
 
Este în avantajul magazinelor să ofere eșantioane clienților. Există șanse mari să mă întorc la magazin să cumpăr produsul full-size dacă mi-a plăcut.
Nu înțeleg de unde este ideea asta că trebuie să cumperi de o sumă anume ca să primești un eșantion, un plic. Nu există o sumă anume de care trebuie să cumperi ca să te bucuri de o mostră.

Când plec prin străinătate mereu mă umplu de mostre. Pentru că acolo se oferă aceste mici comori cosmetice. La noi ori îți spune că nu au, ori că trebuie să faci cumpărături în valoare de o sumă anume.

Aoro vinde mostre! Pe bani grei. Cum să ceri 25 de lei pe o mostră de 5 ml? Un eșantion care ar trebui să fie oferit gratuit atunci când un client cumpără ceva.

În urmă cu câteva zile am fost în Marionnaud, în București, mi-am cumpărat 2 produse care nu au depășit suma de 200 de lei și am primit, pe lângă 2 vouchere de reducere, 2 eșantioane de parfumuri: un Hermes Jour d’Hermes și un Florwer by Kenzo. Dacă ar fi fost să mi le cumpăr de la șnapanii ăștia, aș fi plătit în jur de 50 de lei.

Sephora are un sistem interesant – dacă nu au un eșantion de la furnizor, frumos ambalat, îți oferă ei mostre. Fie că vrei să încerci un fond de ten, o cremă de față sau un parfum, poți să ceri liniștită. Fetele de acolo au recipientele mici pe care le umple cu ce dorești.

În Kendra nu am primit niciodată vreo mostră. Ca să nu mai vorbesc de atitudinea angajatelor de acolo. De fiecare dată când intru acolo am un sentiment neplăcut, am impresia că o să mă bată cineva dacă nu cumpăr ceva ha ha ha.

Data viitoare când vreți să încercați un produs anume, întrebați dacă nu au vreo mostră să vă ofere. Dacă sunteți la Sephora, sigur o să primiți un eșantion, tocmai pentru că oferă ei recipientele cu produsul dorit.

Țineți cont că nu toate brandurile au eșantioane din cele mai noi produse sau cu toate nuanțele de fond de ten. 

Voi ce experiențe aveți cu vânzătoarele din magazinele cosmetice și cu mostrele?
 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…