Codul de bare | Cum identificam produsele originale

Primesc multe mesaje și întrebări de la voi și mă bucur tare mult de fiecare dată când cineva îmi cere sfatul sau mă întreabă diferite lucruri despre produsele cosmetice. Una din cele mai frecvente întrebări primite este “Cum verifici codul de bare?”

M-am gândit să scriu articolul acesta, să vă dau mai multe detalii, să vă fie mai ușor să identificați produsele cosmetice și parfumurile cumpărate din magazinele fizice sau online. Atunci când vedem un preț mic la un produs ni se pare dubios și imediat începem să ne gândim dacă este original sau nu.
Unul din cele mai citite articole din ultimul timp este cel despre fake-uri. Dacă nu l-ați citit, îl găsiți aici.

Pe măsură ce au început să mă pasioneze produsele cosmetice și parfumurile, am început să mă documentez. Iar de când avem acces la atâtea informații datorită Internet-ului, unde găsim tot ce căutăm, am început să verific codurile de bare.

Cum verific codul de bare?

Simplu. Deschid Google și introduc acel cod de pe cutia produsului. Dacă produsul este original ar trebui să apară denumirea exactă și cantitatea. Un alt site, care îmi oferă mai multe informații despre produs, este acesta. L-am descoperit în urmă cu câțiva ani și de atunci apelez la el de fiecare dată când am dubii în privința unui produs.Un alt site care identifica produsele dupa codul de bare este acesta, care ne oferă mai multe informații despre produsul căutat.

Am aflat că primele cifre (6-10) de pe codul de bare este codul producătorului.
De exemplu produsele L’Oreal au codul de identificare: 360052, iar The Body Shop 5028197 sau PUPA 80116077.
Știu, acum vă gândiți că unele fake-uri sunt atât de bine reproduse, încât nu e greu să copieze și acest cod de bare.
Există și un cod de identificare unic, care se uită de cei care produc replici. Codul acesta se găsește atât pe cutia produsului, cât și pe ambalaj.
 

Cu codul ăsta intru pe Checkcosmetic.net și aflu când a fost fabricat produsul. Mi-ar fi plăcut să apară și denumirea exactă a produsului pe acest site, dar informația asta o găsim fie pe Google, fie pe Codecheck.info cum spuneam și înainte.

De obicei, brandurile mari sau căutate sunt contrafăcute, dar au început să apară câteva fake-uri și după produsele mass-market. Un exemplu este Max Factor sau Maybelline, de obicei sunt copiate ambalajele perfect, dar sunt alte denumiri.
MAC este probabil unul din cele mai copiate branduri și multe fete cad în capcana escrocilor, din păcate.
Atunci când un produs are un preț mult prea mic, trebuie să vă puneți câteva întrebări:
– De unde provine acel produs?
– Ce profit are vânzătorul?
Dacă cineva vinde un ruj MAC cu 30-50 de lei, întrebați-vă care e costul de producție și care e câștigul vânzătorului. Nu cred că un ruj MAC se produce cu 45 de lei, iar vânzătorul vi-l vinde cu 50 de lei și rămâne cu 5 lei profit.

Iar textele astea gen “mi le aduce cineva de la fabrică” sunt niște minciuni. Pentru că și dacă sunt aduse din fabrică, produsele alea trebuie să aibă ambalajul original, cod de bare, cod de identificare și așa mai departe.

Sper că ați citit cu interes articolul acesta și că vă este util.
Dacă mai aveți alte întrebări, nu ezitați să mă întrebați.

Voi cum verificați originalitatea produselor?

 

 photo b4a13c5f-157a-44e3-8983-fea73f10b7a1_zps9knzzbu0.png

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…