Rujul perfect
Un lucru e clar: atunci când vine vorba de machiaj, ne dorim ca acesta să reziste impecabil de dimineață până seara târziu, fără să ne facem griji că ne-a curs rimelul, tușul sau că s-a strâns fardul în pliul ochiului sau rujul în ridurile fine ale buzelor.
Iar industria cosmetică avansează și tot mai multe firme încearcă să scoată pe piață acel holy grail pentru noi.
Bineînțeles că nu va exista vreodată produsul perfect și mereu se schimbă ceva. Cum ar fi dacă s-ar inventa acel fond de ten care să fie cel mai bun? Compania cosmetică nu ar mai aduce nimic nou după ce ar produce acel produs. Cel puțin, așa văd eu lucrurile. Sau, mai rău – găsești un produs care îți place la nebunie, îl cumperi ani la rând, ca apoi să constați că nu se mai produce (nu am înțeles niciodată de ce scot ceva atât de bun din producție) sau se schimbă formula și nu ți se mai potrivește.
Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre rujul perfect.
Îmi aduc aminte și acum de primul meu ruj long lasting: Max Factor Infinity Lips. Speram să fie acel ruj pe care îl aplic pe buze și care rămâne acolo până ce îl dau eu jos cu un demachiant.
Doar că acel ruj avea/are o formulă atât de rea, încât mi se uscau buzele și după 2-3 ore rujul se crăpa. Nu cred că au mai investit în schimbarea formulei, în urmă cu vreo 2 ani mi-am cumpărat din nou unul, iar formula a rămas aceeași.
Așa cum se schimbă moda de haine, așa se schimbă și trendurile în materie de machiaj și, implicit, de nuanțele pe care le purtăm. Dacă anul trecut vedeam peste tot buze roșii, astăzi vedem peste tot buze nude.
Desigur, rujuri nude existau și înainte, însă Kylie Jenner a dat tonul, iar acum toate companiile produc rujuri în nuanțe nude și maro. Anul acesta s-au lansat și kit-urile de buze (ruj lichid mat + creion pentru contur) Kylie Jenner care s-au epuizat în câteva minute de la lansare. Și acum, dacă intri pe site, este totul out of stock.
Sunt acum înconjurată de 7 rujuri, în diferite nuanțe și cu texturi diferite: 2 rujuri sunt clasice, cremoase, cu finish semi-mat (Melkior), iar celelalte sunt lichide, mate. Mă uit la ele și mă întreb cum trebuie să fie rujul perfect? Așa mi-a venit și ideea de a scrie acum.
Până nu demult ne feream de rujuri mate, pentru că ne temeam de buze uscate și de rujul crăpat pe buze. După cum spuneam, formula s-a îmbunătățit, iar acum găsim rujuri care rezistă ore-ntregi, fără să ne facem griji.
În ceea ce privește nuanțele rujurilor, foarte multe sunt asemănătoare, iar marea diferență se simte la preț. De fiecare dată când văd un ruj într-o culoare care îmi place, mă uit la el, mă gândesc dacă să mi-l iau sau nu, la final cedez, iar când ajung acasă îmi dau seama că mai am alte rujuri într-o nuanță asemănătoare. Asta s-a întâmplat și cu rujurile din poza de mai jos, nu vi se pare că seamănă foarte mult?
- să fie rezistent/să nu se strângă în liniile fine ale buzelor
- să fie pigmentat
- să fie disponibil în mai multe nuanțe/culori (la Astor se găsesc doar 8 nuanțe)
- să fie accesibil ca și preț (nu aș da 50€ pe un ruj)
- să nu usuce buzele
- să fie opac de la primul strat
- să se aplice uniform (nu ca și NYX Soft Matte)
- să aibă un aplicator practic
De câteva zile mă gândesc la rujurile de la Gerard Cosmetics (disponibile aici), însă mă răzgândesc rapid înainte de a plasa o comandă. Pentru că știu că voi fi entuziasmată probabil în primele 2 săptămâni, iar apoi le voi uita pe undeva prin sertar. În plus, nuanțe asemănătoare se găsesc și la alte branduri un pic mai ieftine (chiar și essence a scos o gamă nouă de rujuri lichide, mate, în nuanțele la modă).
Acum că v-am povestit câte ceva despre rujuri și v-am spus ce așteptări am eu de la un ruj, sunt curioasă să îmi spuneți și voi
- Cum arată rujul perfect pentru voi?
- Care este suma maximă pe care ați plăti-o pentru un ruj?
- Care este cel mai scump ruj din colecția voastră?