Care-i treaba cu pensulele ovale?

Incredibil cum evoluează totul. Cine s-ar fi gândit că vom ajunge să ne aplicăm fardurile cu pensule și fondul de ten cu un burete în formă de ou?

Ultima modă în industria beauty sunt pensulele ovale. În ultima perioadă apar peste tot în social media.

Când le-am văzut prima dată, m-am gândit că e imposibil să faci ceva cu ele, nu îmi imaginam cum le poți folosi pentru un machiaj impecabil. Pe lângă pensulele astea ovale, sunt și pensulele liniare, pentru a aplica tușul.

Pensulele originale sunt de la Artis și sunt scumpe.

Chinezii însă se adaptează modei și fac ce știu mai bine: să reproducă produsele la prețuri mult mai mici, încercând să ofere și calitate. Eu am mai multe seturi de pensule de la chinezi și mi se par ok.

Pensule ovale

Când a venit propunerea celor de la Rosegal, am ales un set de pensule ovale și de abia așteptam să ajungă. Nu am așteptat mult, pentru că am primit coletul în doar 3 zile, prin DHL.

Nu știam la ce să mă aștept, nu știam cum sunt perii. Setul de pensule are un preț bun. Mai am o pensula ovală, mai mică, însă e un pic mai rigidă.

M-am liniștit și bucurat când le-am pus pe piele – sunt foarte fine, moi și se lucrează bine cu ele.

Care e treaba cu pensulele astea ciudate?

În primul rând, cred că sunt potrivite pentru produsele cremoase (fond de ten, anticearcăn, iluminator, BB Cream).

Pensula ovala pentru fond de ten

Am observat că nu absorb produs, astfel încât obțin o acoperire mai mare. Iar finish-ul mi se pare flawless. Folosesc pensula ovală mai mică pentru a-mi întinde anticearcănul și, pe lângă acoperirea mare, am observat că produsul nu se strânge pe parcursul zilei. Așadar, pot să stau liniștită că nu îmi apar linii inestetice sub ochi.

IMG_6159

IMG_6161

Cum folosim pensulele ovale?

Pensulele rotunde sunt ideale pentru a aplica fardurile și pentru a le estompa. În plus, pot fi utile și pentru aplicarea rujului. În setul meu sunt 2 astfel de pensule, una are perii mai tari și drepți, pe când cealaltă mi se pare un pic mai rotundă. Chiar azi le-am folosit, am aplicat fardul în colțul extern și în pliu, apoi am aplicat o altă nuanță și am făcut trecerea. A fost însă nevoie și de o pensulă normală de blending, pentru a difuza fardul mai bine. La final însă, a ieșit fain.

IMG_6157

Folosesc pensula liniară și pentru sprâncene și îmi place mult efectul obținut. Sprâncenele sunt definite și mai pline atunci când aleg să folosesc pensula asta în locul celei clasice, de sprâncene. Am impresia că se aplică mai bine gelul de sprâncene, am precizie și pot să controlez mai bine cum îmi definesc sprâncenele.

Am folosit aceeași pensulă și pentru a-mi trasa linia de tuș cu un gel-liner, însă nu m-am chinuit să îmi fac un cat-eye. Obțin o linie mai groasă de tuș și trebuie să retușez foarte puțin, pentru că nu se aplică uniform. Dar asta și din cauză că firele acestei pensule nu sunt egale (unele sunt mai scurte, altele mai lungi).

IMG_6155 Cum folosim pensulele ovaleIMG_6132 IMG_6131 IMG_6130

Pensulele mi se par foarte fine și e o plăcere să îmi aplic fondul de ten sau anticearcănul cu ele, îmi masez ușor fața în timp ce aplic produsele. Mânerul din plastic nu este foarte tare, astfel încât pensula se îndoaie puțin. E ok, atâta timp cât nu apăs foarte tare ca să se rupă.

Încă nu mă lasă sufletul să plătesc 70€ pe o singură pensulă (pensulele Artis se pot comanda de aici), așa că m-am uitat la câteva clipuri pe Youtube ca să aflu care e diferența dintre ele.

Am înțeles că pensulele Artis uniformizează mai bine (probabil că firele de păr sunt egale), dar mi se pare că și pensula mea ovală chineazească oferă o aplicare uniformă. Chiar face o treabă bună și produsul se întinde uniform.

Am mai aflat că pensula de la Artis absoarbe mai mult produs, iar acoperirea nu este așa mare.

Chiar dacă acestea sunt niște pensule “made in China”, mi se par de calitate, perii sunt fini și se lucrează bine cu ele.

Ca să vă imaginați puțin, o să vă spun o poveste scurtă: am fost să ridic pachetul de la sediu pentru că nu eram în Cluj atunci când a venit și l-am deschis în mașină. R. conducea și i-am pus pensula mare pe față și l-am întrebat ce părere are. Nu mă așteptam la răspunsul ăsta din partea lui “credeam că e mâna ta fină, nu o pensulă! Ce pensule sunt astea?”.

Setul se găsește aici. Se găsesc mai multe variante, chiar și pensule individuale, dacă aveți nevoie doar de una sau două. Acum am văzut că au și un brush holder interesant, aici.

Dacă aveți Snapchat, mă puteți urmări și acolo (iguanitza), chiar azi am făcut un tutorial de machiaj în care am folosit pensulele. Oricum, voi posta și pe Youtube un demo.

Voi ce părere aveți despre pensulele astea?

IMG_6129   IMG_6133

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…