Un weekend cu Farmec la Sibiu

Anul trecut am scris un articol cu locurile din Sibiu care merită vizitate, fie că ești din Sibiu sau doar în trecere. Articolul l-am scris chiar în perioada asta. Și este un articol foarte căutat.

Farmec m-a invitat să îți prezint orașul meu altfel. De data aceasta, vreau să îți arăt mai multe poze cu orașul și locuri frumoase pe care le poți vizita. Fie că alegi să stai o săptămână sau doar un weekend aici la Sibiu, sigur o să te cucerească fosta capitală culturală europeană (2007).

Ca să fac pozele astea, m-am plimbat mult pe jos și mi-a făcut plăcere să redescopăr orașul, să fiu turist în orașul meu. În plus, am descoperit și niște locuri frumoase, numai bune de poze. Chiar dacă e un oraș mai mic și nu este un oraș al shopping-ului, Sibiul are multe de oferit și e păcat să nu fie luat la pas și admirat. Sibiu este un oraș turistic. Casele din centru au ochi, așadar o să fii vegheată la fiecare pas.

Dar ce este un city break/o plimbare pentru a descoperi un oraș, dacă nu suntem echipate corespunzător? Îți sugerez să alegi o ținută lejeră, în care să te simți bine și încălțăminte comodă, cu care poți să umbli și pe străzile pavate. Tocurile le poți lăsa pentru seară, când ieși la masă, la o terasă.

Pe lângă îmbrăcămintea comodă, e important să ai o sticlă de apă la tine. Și câteva produse care să te ajute să faci față temperaturilor de afară și pe perioada vizitei. Și pentru că nu ne place să cărăm produse full-size cu noi, Farmec ne oferă o gamă variată de produse mini, care încap perfect în orice geantă/portfard.

IMG_8233

Înainte să plec din casă, am avut grijă să folosesc deodorantul spray Gerovital H3, deodorant pe care îl am și în geanta de sală, în varianta full-size. Mi se pare eficient și delicat. Cred că am mai vorbit de el și într-un clip pe Youtube.

Pentru că vara temperaturile sunt destul de ridicate și renunțăm la fondul de ten de cele mai multe ori, o cremă nuanțatoare, care să ne uniformizeze nuanța pielii, este potrivită. Iar dacă mai are și factor de protecție, cum are cea  din gama Gerovital  Sun, FPS 50, e perfectă. Are și un miros plăcut, e cu extract de rodie și e foarte fină. Dar mai multe despre această cremă o să vă spun într-un articol separat sau într-un clip. Acum ne pregătim să ieșim prin Sibiu, nu?

Gerovital Sun

Șervețelele umede antibacteriene nu trebuie să lipsească din geanta ta. Când suntem prin oraș, nu ajungem să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când avem nevoie, iar șervețelele umede pot amâna treaba asta, iar noi ne simțim mâinile curate.

IMG_6353

Nu uit nici de crema de mâini, pe care o port în geantă, atunci când am de umblat mult prin oraș. Chiar dacă e vară, nu trebuie să uităm să ne hidratăm și pe exterior. Crema de mâini cu Aloe Vera are un efect răcoritor și un miros plăcut, și intră foarte repede în piele.

IMG_6456

Dacă nu le aveți încă, puteți să vă opriți chiar la magazinul Farmec din Sibiu pentru a vi le cumpăra. Sau le puteți comanda online, de aici.

Magazin Farmec Sibiu

Iar acum că v-am spus ce am în ghiozdan, e vremea să ieșim odată.

Centrul Sibiului mi se pare atât de frumos. Nu este o alee cu magazine de top, ca în München, Hamburg, Viena sau Budapesta. În schimb, găsești câteva magazine de haine, librării sau magazine de unde poți să cumperi suveniruri și mai multe terase și restaurante, unde poți să te răcorești cu o limonadă aromată sau să iei masa.

Sincer, e prea frumos Sibiul. Când eram mică, eram îndrăgostită de Brașov, însă cred că Sibiul a devenit mult mai frumos. Oare câte persoane mai sunt îndrăgostite de orașul lor natal?

Piața Mare este locul ideal în care te poți opri doar ca să privești porumbeii sau oamenii care trec pe acolo. Este un loc bun în care te poți opri și odihni pe una din bănci, în timp ce te uiți în jur și plănuiești următorul stop.

Piata Mare Sibiu

un weekend la Sibiu

Dacă nu vrei să stai pe bancă, ci să bei o cafea, o limonadă sau un fresh, la una din terasele de acolo, îți recomand TheRefresh. Este un local în care merg când sunt prin zonă. Poți savura un ceai, o cafea aromată sau un fresh combinat. Iar de pe terasa mică de afară, ai o priveliște frumoasă.

IMG_6663

IMG_6664

IMG_6668După ce te-ai încărcat cu energie, e timpul să mergem mai departe și vom urca în Turnul Sfatului, de unde vom vedea Sibiul de sus. Etajul 7 al turnului oferă o vedere panoramică foarte faină. Merită să urci pe scările alea înguste.

IMG_6673

Pe măsură ce urci, îți dai seama cât de frumos va arăta orașul de sus, de la etajul 7. Turnul Sfatului a fost construit între anii 1224 și 1241 și se află între cele 2 piețe din centrul orașului – Piața Mare și Piața Mică.

IMG_6692

Ți-am spus că ești vegheată, nu? Privește acoperișurile caselor, pentru că și ele te privesc.

IMG_6693

La etajul 6 se află mecanismul ceasului, care a fost executat de o firmă elvețiana cunoscută, în 1494!

IMG_6677

Gata, am ajuns la etajul 7! Ia uitați ce priveliște frumoasă! În față se vede Biserica Evanghelică, dar ajungem un pic mai târziu la ea.

Sibiu

De aici vedem piețele, turnul Bisericii Catolice și Primăria.

IMG_6682

În încăperile din Turn se organizează periodic diferite expoziții de pictură, fotografie sau sculptură.

Turnul Sfatului Sibiu

Odată ce coborâm din Turn, ieșim în Piața Mică.  Putem lua loc la una din mesele restaurantului La Turn, unde poți servi ceva din bucătăria italiană sau românească. Poți să stai La Turn în Piața Mică sau în Piața Mare, restaurantul are 2 terase. Eu de obicei stau în Piața Mică.

IMG_6343

IMG_6345

Dacă tot suntem aici, putem să mergem să stăm la una din terase, la o limonadă răcoritoare. Dacă  îți place să citești, cred că aici e și un loc bun pentru o lectură bună, în aer liber. Eu am fost la Schoko.

IMG_6357

Mergem mai departe spre Podul Minciunilor, suntem la câțiva pași. Nu e niciodată gol, mereu sunt turiști care își fac poze sau stau pur și simplu să admire peisajul.

Vom trece pe lângă Casa Luxemburg, care este renumită. De fapt, Casa Luxemburg este un hotel situat chiar în Piața Mică și cu siguranță ai o priveliște superbă din cameră. Clădirea are elemente arhitecturale unice, din secolul XIII.

Casa Luxemburg Sibiu

De pe Podul Minciunilor putem să admirăm casele și Turnul Sfatului. Da, acolo sus am fost înainte. Deasupra ceasului.

IMG_6370

Dacă ne întoarcem, putem să vedem case vechi, care au un farmec aparte.

IMG_6364

IMG_6711

Pe aici prin zonă găsim și magazine cu suveniruri sau boutique-uri cu haine interesante.
IMG_6367

Podul Minciunilor Sibiu

IMG_6438

IMG_6441

Vom merge acum mai departe, spre Piața Huet, unde e situată și Biserica Evanghelică. Sunt sigură că v-a atras deja atenția acoperișul unic.

Se spune că este una dintre cele mai frumoase și impresionante clădiri gotice din Transilvania (wikipedia).

IMG_6699

IMG_6697

Piata Huet Sibiu

IMG_6707

IMG_6445

IMG_6442

IMG_6484

IMG_6476

Suntem în Piața Huet, iar de aici vedem și Casa Calfelor. Dacă vă întrebați ce e asta, trebuie să știți că este casa care găzduiește meșteri nemți, francezi și elvețieni. Aceștia trebuie să călătorească 3 ani și o zi în afara granițelor țării. Din 2002 au început să vină tot mai mulți meșteri călători aici, în Sibiu. Ei lucrează mai mult pentru Biserica Evanghelică. Este prima casă a calfelor din afara Germaniei, Franței sau Elveției.

Înainte să devină meșteșugari adevărați, calfele trebuie să se inițieze în arta dulgheritului, aurului sau lucratului în piatră, în mai multe locuri din lume.

Dacă ajungi pe aici, vei vedea calfele în costumele lor tradiționale.

Casa Calfelor Sibiu

Casa Calfelor

Chiar lângă Casa Calfelor este un gang și niște scări care coborară spre Pasajul Scărilor. Iar jos acolo se află Butoiul de Aur, care este cel mai vechi restaurant din România!

IMG_6489

Și chiar acolo, vis-a-vis de kleines Cafe am găsit și un magazin cu obiecte realizate de designeri români. Gossip Tree se numește. Eram pe fugă, dar tot mi-am luat ceva. Îmi doream de mult timp o ie și am găsit-o acolo! Este o ie foarte faină, făcută de Brodart. Data viitoare o să mă uit mai mult, pentru că sunt o grămadă de lucruri faine. Ia priviți și tutu-ul ăla de pe manechin, avea în față un model tradițional și asta face fusta aia unică. Bineînțeles că m-am schimbat și am rămas cu ia pe mine.

Brodart

Pasajul Scarilor Sibiu

IMG_6528

Biserica Evanghelica Sibiu

Acum că ne-am plimbat prin centru, o să mergem și pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

Cea mai frumoasa strada din Sibiu

IMG_6634

Aleea Celebritatilor Sibiu

Suntem pe Strada Cetății, care a fost denumită cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

Pe lângă casele vechi și colorate, avem Sala Thalia, unde se țin concerte simfonice și spectacole, parcul de lângă cu Aleea Celebrităților, restaurantul Pardon, Muzeul de Istorie Naturală și vechea cetate, alături de Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor și Turnul Archebuzierilor.

IMG_6641

IMG_6655

IMG_6645

Turnul Dulgherilor Sibiu
Turnul Dulgherilor
Turnul Archebuzierilor Sibiu
Turnul Archebuzierilor

IMG_6647

City break Sibiu

Locuri de vizitat in Sibiu

Muzeul Natural de Istorie Sibiu

Parcul Cetății poate fi și locul potrivit pentru relaxare, după ce ai străbătut orașul. Și e atât de fain, încât cred că poți să ieși și la picnic aici.

IMG_6722

IMG_6724
Parcul Cetatii Sibiu

Dacă ți-a mai rămas timp, poți să ajungi și la Grădina Zoologică, spre pădurea Dumbrava. Acolo este și un local fain, Jacob Grillhouse, pe care l-am descoperit de câteva luni. Au niște burgeri delicioși și o limonadă cu zmeură așa răcoritoare.

Jacob Grillhouse Sibiu

IMG_6571

IMG_6572

Sau te poți plimba prin Muzeul Satului, la câțiva pași mai încolo.

Seara, când ajungi acasă/la hotel, îți poți îndepărta machiajul cu șervețelele demachiante cu aloe vera, care miros atât de bine. Da, ideal ar fi să folosești produse demachiante (demachiant de ochi, de față, apă micelară), însă când pleci scurt într-un city-break, poți să îți iei doar niște șervețele demachiante.

Servetele demachiante Farmec

Sper că v-a plăcut turul pe care l-am făcut, iar dacă ajungeți prin Sibiu, musai să bifați locurile astea.

Primesc mesaje de la fete care caută cazare în Sibiu. Fiind din Sibiu, nu prea știu care sunt locurile bune și nici prețurile, însă găsiți detalii pe Booking. Iar prețurile cele mai mici le aflați de pe Trivago.

  • Ați fost prin Sibiu? Ce ați vizitat?
  • Ce aveți în ghiozdanul/geanta voastră atunci când explorați orașul?

IMG_6735

Locuri de vizitat in Cluj

Anul trecut am scris despre locurile din Sibiu care merita vizitate, iar articolul se bucură de succes. E unul din cele mai accesate articole și am primit mesaje de la voi prin care îmi spuneați…

Locuri de vizitat in Sibiu

Știți probabil cât de mult iubesc eu Sibiul, orașul meu natal, orașul în care am crescut, orașul de care sunt îndrăgostită și de care mă bucur de fiecare dată când îl vizitez… Îl vizitez, da,…