Povestea unui ceai

Dacă mă urmăriți pe Snapchat (iguanitza), sigur știți despre ce e vorba. Nu am mai fost așa entuziasmată din cauza unui ceai de mulți ani.

Îmi place să beau ceai și pe blog sigur mai găsiți câteva postări despre ceaiuri. Beau și în sezonul cald, însă odată cu venirea toamnei, parcă începe și sezonul ceaiului.

Săptămâna trecută am ieșit în oraș, am ajuns la Chios și am comandat un ceai. Nu voiam să beau suc și 7 lei pe o apă plată în oraș nu dau. Băusem deja 2 cafele și am ales un ceai. Mi-a atras atenția denumirea Arabischer Sheik din meniul de ceaiuri, și după ce m-am uitat din ce e compus, l-am comandat.

De cum l-am mirosit mi-am dat seama că e ceva deosebit, iar odată ce am luat prima înghițitură, am rămas pur și simplu surprinsă. Nu mai băusem un ceai atât de bun de mult timp. Un ceai aromat, floral, căruia nu îi lipsea nimic.

Am întrebat-o pe doamna care ne servea ce ceai este și a venit cu o pungă de la Althaus și mi-a rămas în minte.

Ok, o să găsesc eu să cumpăr de undeva – mi-am spus atunci în gând…

ceai verde

ceai Althaus Arabischer Sheik

Oh, dar ce greu a fost să fac rost de el. Am trecut printr-o aventură pentru acest ceai. Repet, dacă mă urmăriți pe Snapchat, sigur știți povestea. Vreo 2 sau 3 zile am vorbit numai de ceaiul ăsta.

Haideți să vă spun și vouă povestea unui ceai care merită toți banii.

După ce l-am băut, am început să le spun tuturor ce ceai bun am băut eu și că de abia aștept să îl găsesc și eu. Mi-a zis prietena mea că există magazinul Althaus în Sibiu și că pot să mi-l iau de acolo. Ce veste bună, mai ales că toată săptămâna ce tocmai a trecut mi-am petrecut-o acasă, la Sibiu.

Am fost luni pe la 11:30 acolo și, deși programul era de la ora 10, la ora aceea nu era nimeni, era închis. Am mai stat pe acolo, m-am mai învârtit prin zonă, însă magazinul era închis în continuare.

Am plecat și am căutat ceaiul la alte magazine unde știu eu că sunt ceaiuri mai speciale. Ei bine, nu am găsit.

Am intrat pe site-ul Althaus din România, în speranța că voi comanda online. Din păcate nu există opțiunea asta. Cel puțin nu pentru persoane fizice. Am găsit ceaiul Althaus pe CafeMagia. Din păcate nu și sortimentul Arabischer Sheik.

Am zis că revin la magazinul din Sibiu după prânz, iar după ora 3 eram din nou acolo. De data asta, ușa era deschisă. Am intrat cu bucurie înăuntru, unde erau multe borcane cu diferite ceaiuri. Am întrebat direct de Arabischer Sheik, însă femeia de acolo mi-a zis că nu îl are și să îi spun ce conține, căci e posibil să se fi schimbat denumirea…

Nu l-am găsit, însă am plecat de acolo cu alte 3 sortimente. Am ajuns apoi acasă, am intrat din nou pe site-ul oficial și niciunul din ceaiurile cumpărate de la acel magazin nu se regăseau în portofoliul brandului. Și atunci am realizat că nu am cumpărat ce trebuie, ci numele de Althaus, a magazinului din Sibiu, vine probabil de la faptul că magazinul e într-o casă veche, din centru. Deci țeapă.

ceai

img_7485

Am sunat atunci direct la sursă, adică la Althaus – doamna care mi-a răspuns la telefon, mi-a spus că vând doar către firme și să comand prin Cafemagia. I-am spus atunci că sortimentul pe care îl caut nu este pe site și că am nevoie de ceaiul ăla. Mi-a spus că o să ia legătura cu ei și că o să îi anunțe că voi suna pentru a comanda ceaiul ăla ce nu e pe stocul lor.

Am sunat la Cafemagia, am vrut să comand și mi-au spus că dacă nu îl au pe stoc, nu au cum să mi-l trimită. I-am explicat situația tipei de la telefon, a luat legătura cu cei de la Althaus și urma să mă sune să îmi confirme. O întreagă poveste.

M-a sunat a doua zi să îmi spună prețul. Cred că se aștepta să renunț la ceai, însă mă așteptam să fie un preț mai mare, dar nu conta. Atât de mult îmi place ceaiul ăsta. Ca să vă spun exact, prețul e de 53 lei pentru o pungă de 200 g + transportul de 20 de lei.

Am așteptat cu sufletul la gură ceaiul, de abia așteptam să îl am, să îmi fac și eu acasă. I-am înnebunit pe toți din jurul meu cu ceaiul ăsta și mă bucur tare mult că am pus în sfârșit mâna pe el. Am băut azi vreo 3 căni. Până la ultima picătură, nu fac risipă.

Arabischer Sheik conține ceai verde de Sencha, petale de trandafir, petale de iasomie și petale de floarea soarelui. Are o aromă florală deosebită. Seamănă puțin cu ceaiul de Sencha de la Lipton, însă acesta e mult mai aromat.

Dacă sunteți prin Cluj, trebuie să mergeți la Chios să îl încercați. Merită încercat, mai ales dacă sunteți băutoare de ceai. Mie îmi place la nebunie și cred că îl voi termina destul de rapid, dar acum știu de unde să îl comand.

Dacă vreți să îl cumpărați, procedați ca și mine. În stocul Cafemagia nu este nici acum. Dar dacă aveți vreun ceai preferat de la Althaus, îl puteți comanda prin intermediul celor de la Cafemagia.

Iar dacă vă place cana mea personalizată, o puteți comanda de aici. De fapt, puteți să vă personalizați chiar voi cana din care vă beți ceaiul, cafeaua sau ciocolata caldă.

Voi ce ceai beți? Care este preferatul vostru? Care e ceaiul care v-a cucerit iremediabil?

img_7484  img_7486

Operatia de maxilar si aparatul dentar

A trecut mai mult timp de la primul articol despre operație și aparatul dentar. Astăzi urmează partea mult-așteptată în care vă dau detaliile despre operație, în ce constă, cum a fost recuperarea, cum mi s-a…

Operatia de maxilar si aparatul dentar

De când mă știu am avut probleme cu dinții. Mereu mi-am dorit zâmbetul ăla perfect, cu dinții albi și frumos aliniați. Nu am fost vreodată complexată și nu m-am gândit că ar fi ceva grav….