Pensulele mele de machiaj preferate

Cred că oricine folosește produse de machiaj, folosește și pensule de machiaj. Aplicatoarele cu bureței pentru farduri sunt de domeniul trecutului pentru mine și în urmă cu vreo 6 ani am început și eu să folosesc pensulele. Cred că am o colecție mare de pensule, însă nu le folosesc pe toate. Le-am strâns în timp, pe unele le-am aruncat, pe altele le-am dat prietenelor mele.

Sunt întrebată des ce pensule folosesc, ce pensule recomand și ce pensule cred că sunt bune. Nu am pensule doar de la MAC, de fapt, am doar una – pe cea de eyeliner. Nu cred că am pensule scumpe și nu sunt fixată pe un brand anume. Cred că e important să ne cumpărăm pensulele treptat, pensule individuale, nu seturi. Seturile au de obicei și pensule inutile, ca să le spun așa. Pensule pe care nu apucăm să le folosim. Am câteva seturi și pot să vă spun că folosesc mai puțin de jumătate din ele. La finalul articolului veți găsi și link-uri către postările anterioare despre pensule. Dar haideți să trecem la subiect și să vă arăt care sunt pensulele mele preferate, de ce îmi plac și cum le folosesc.

recomandari pensule

Am câteva pensule pe care le folosesc de fiecare dată când mă machiez și mi se par foarte bune. Prin martie mi-am cumpărat câteva pensule de la Zoeva și de atunci le folosesc mereu. Mi-am luat 2 pensule de blending și 2 pentru aplicarea fardului, adică 225 Luxe Eye Blender, 224 Luxe Defined Crease, 232 Luxe Classic Shader și 234 Luxe Smoky Shader. Pensula 224 o folosesc atunci când vreau să aplic fardul în pliu, într-un mod mai fin. Dar e foarte bună și pentru a difuza fardul ușor și pentru a face trecerea mai uniform.

Acestea mi se par niște pensule foarte bune pentru realizarea unui machiaj precis.

Despre pensulele Melkior v-am mai povestit și am 3 preferate pentru ochi: pensula mare pentru aplicare fardului (a patra din poza de mai jos) – mi se pare bună pentru a aplica fardul pe toată suprafața pleoapei, pensula pentru sprâncene – este rigidă și ideală pentru a defini sprâncenele și pensula de blending pe care o folosesc la fiecare machiaj. O am deja de ceva vreme și arată impecabil. Îmi place că e densă și estompez fardurile foarte bine.
Le găsiți aici, iar dacă folosiți codul melkior10iguanitza beneficiați de 10% reducere + transport gratuit.

Deși nu am mai folosit tuș în ultima perioadă, pensula pe care o caut atunci când aplic gel-liner este cea de la da vinci. Este mică și foarte subțire și pot trasa cu ușurință atât linii mai subțiri, cât și mai groase. O găsiți aici la un preț foarte bun.

Pentru sprâncene folosesc și pensula din setul de pensule ovale (review aici). Se ia suficient produs pe pensulă, astfel încât îmi conturez sprâncenele mult mai rapid decât dacă le-aș contura cu o pensulă unghiulară.

Chiar dacă produsele de la elf sunt ieftine, nu înseamnă că nu au produse bune. Îmi plac foarte mult pensulele din gama Studio, iar preferatele mele pentru machiajul ochilor sunt pensula de blending și pensula pentru anticearcăn – Flawless Concealer. Pe cea din urmă o folosesc de vreo 2 ani. Îmi place că e densă și mai rigidă, astfel încât întind perfect produsul sub zona de sub ochi.

Stați cu ochii pe site-ul elf, căci au des promoții și reduceri mari.

pensule ochi

pensule bune


Mi se pare important să avem și pensule de față bune, care să ne ușureze munca și să aplicăm produsele mai rapid.

Pentru aplicarea fondului de ten folosesc des 2 pensule: pe cea de la NYX (o găsiți aici), care are o formă interesantă – e așa bombată și fondul de ten se aplică perfect, și pe cea de la elf, care e de fapt Buffing Brush și poate fi folosită și pentru a estompa produsele – fond de ten, blush, corector, iluminator. Îmi place că perii sunt așa drepți și chiar finisez foarte bine machiajul feței. Dacă pun prea mult produs, o iau și corectez.

Pentru blush folosesc cel mai des 3 pensule: pe cea de la NYX, nu este așa densă și pufoasă și pot să controlez cantitatea de produs și cum îl aplic. O folosesc atât pentru aplicarea blush-ului, cât și pentru iluminare. O găsiți aici.

Pensula Small Tapered Brush de la elf este printre preferatele mele pentru că o aplic atât pentru a-mi aplica corectorul/anticearcănul, cât și pentru a-mi contura fața. Are vârful mai ascuțit și de aceea mi se pare bună pentru a-mi trasa liniile cu o pudră de conturare sau cu un produs cremos.


Am 3 pensule de față de la Melkior pe care le iubesc, pur și simplu. Cea mare, stufoasă, este pentru pudră, însă eu o folosesc pentru fardul de obraz, că e așa pufoasă și creez un efect mai subtil. Pensula specială pentru fardul de obraz e cea din dreapta ei, un pic mai rigidă și ușor aplatizată. O folosesc atunci când vreau să aplic blush cu precizie.

Pensula pentru iluminare și estompare este perfectă. E cea albă. Și o folosesc mereu. Nu lipsește din portfardul meu nici atunci când sunt plecată. Nici nu am cuvinte să o descriu, pot doar să vă îndemn să o încercați și voi, sigur o să vă placă.

pensule machiaj fata

Acestea sunt pensulele pe care le folosesc eu cel mai des, pensule de o calitate foarte bună și pe care vi le recomand. Dacă sunteți în căutarea unor pensule bune pentru ochi sau față, acestea sunt.

Citiți și celelalte articole despre pensule:

Dacă ar fi să aleg niște pensule, aș înclina spre pensulele individuale, nu spre seturile de pensule.

Care sunt pensulele pe care le folosiți voi ce mai des? Care sunt pensulele voastre preferate?

img_7599

Produse de machiaj ieftine si bune

Am stat un pic să mă gândesc dacă să scriu acest articol sau nu. Știu că lumea nu mai citește bloguri, însă sunt de părere că uneori mai dau un search pe Google pentru a…

Tutorial de machiaj cu paleta de care te vei indragosti: Flaming Love

În urmă cu vreo 2 luni am pus ochii pe o paletă cu niște farduri perfecte pentru vară. Văzusem un video scurt în care era prezentată paleta și când am văzut cât de pigmentate sunt…