Uleiul de trandafiri

Anul 2016 a fost despre skincare și uleiuri. În urmă cu câteva luni mi-am făcut o colecție de uleiuri esențiale: de argan, de avocado, jojoba, migdale și nelipsitul ulei de cocos. De la începutul lunii însă am început să folosesc uleiul de trandafir și trebuie să închei acest an cu acest articol, să vă povestesc despre el.

Eram în Iulius Mall la Cluj și am primit un mesaj de la fata din spatele comorilor marocane. Am ajuns la stand și mi-am ales câteva produse de origine marocană, printre care și acest ulei.

ulei de trandafir

Am mai avut apă de trandafir, care înlocuiește loțiunea tonică, însă ulei nu am mai avut, nici nu știam că există. De obicei mă feresc de produsele cosmetice cu trandafir pentru că nu îmi place mirosul din cosmetice.

Acest ulei vegetal vine într-o sticluță de 60ml, cu pompiță, ceea ce facilitează dozarea și aplicarea lui. Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult, dar am înlocuit uleiul de cocos cu acesta și pot să spun că îmi place mai mult.

Îl folosesc în fiecare seară pe tenul curat, demachiat și intră foarte repede în piele. Îmi simt fața moale, catifelată și am impresia că s-a îmbunătățit aspectul tenului meu – e mai luminos.

Îmi place că nu este un ulei dens, greu, ci se simte ca o apă și nu lasă nicio peliculă grasă. L-am folosit și împreună cu fondul de ten – am aplicat o picătură pe beautyblender și apoi am aplicat fondul de ten. Eu am tenul mixt/gras și nu a fost o idee tocmai bună, pentru că a trebuit să aștept puțin până să se așeze fondul de ten și să arate natural.

img_7747

Uleiul de trandafir pe care îl folosesc este din Maroc, are mirosul specific de trandafiri și este 100% ulei natural pur de trandafir.

Oricât de obosită aș fi, nu uit să îl aplic, mai ales că intră atât de repede în piele.

Este foarte bun și pentru păr și bineînțeles că l-am încercat. Nu încarcă deloc părul, îl lasă neted și oferă o strălucire naturală. Chiar face minuni și cu firele despicate și părul pare mai sănătos. Este nevoie de puțin produs pentru un rezultat pe măsură.

Sunt sigură că mă voi bucura de sticluța asta de 60 ml cel puțin 2-3 luni, după care voi cumpăra din nou. Mă bucur mult că am avut ocazia să îl încerc și nu pot decât să vi-l recomand și vouă. Este important să ne îngrijim pielea și, de ce nu, să înlocuim măcar crema de noapte cu un astfel de ulei.

Dacă v-am făcut curioase și vreți să îl încercați, îl găsiți aici.

Voi ce uleiuri folosiți pentru îngrijirea tenului?

rose oil  ulei de trandafiri

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…