Top 7: cele mai bune rujuri lichide mate

Sunt sigură că și voi vă doriți ca rujul să reziste pe buzele voastre mai multe ore și să nu trebuiască să vă faceți griji dacă s-a strâns sau s-a întins. De câțiva ani s-au lansat rujurile lichide mate care promit să rămână pe buze intacte. Multe branduri, dacă nu chiar toate brandurile de cosmetice, au lansat astfel de rujuri iar eu am încercat destule. Astăzi vă voi povesti despre preferatele mele, de ce îmi plac, cum se simt pe buze și cât rezistă. Și m-am gândit să fac un top, așa că le voi enumera mai jos.

Dar înainte de a vi le prezenta trebuie să menționez că fiecare suntem diferite și produsele pot acționa diferit. Tot ce povestesc aici pe blog e din experiența mea și nu pot să vă garantez că dacă mie îmi place/mi se potrivește ceva, o să vă placă și vouă sau se va comporta la fel. De asemena, am observat că unele nuanțe rezistă mai mult, altele mai puțin.

7. Anastsia Beverly Hills Liquid Lipstick

Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick

Toată lumea vorbește despre rujurile astea lichide de la Anastasia Beverly Hills. A trecut ceva timp până să mă hotărăsc dacă vreau să le încerc sau nu. Și știți și voi cum e: când toată lumea vorbește despre ceva, vrei și tu să încerci. Așa că mi-am cumpărat prima nuanță: Sad Girl – care e o nuanță de vișiniu închis cu particule sclipicoase. Arată foarte bine pe buze, rezistă bine, însă din cauza formulei cu sclipici, buzele se usucă puțin. Mi-am luat apoi alte 2 nuanțe: Sepia și Vintage. Deși par să aibă aceeași formulă, Vintage rezistă un pic mai bine decât Sepia. Acestea 2 nu usucă buzele ca și Sad Girl.

Deși există nuanțe frumoase nu cred că o să îmi mai cumpăr un ruj lichid mat de la Anastasia. Sunt destul de scumpe și găsesc ceva mai bun la un preț mai mic.

Rezistență: în jur de 3-4 ore.

Preț: 119 lei

Se găsește aici.

6. Kat von D Everlasting Liquid Lipstick

Kat von D Everlasting Liquid Lipstick

Rujurile lichide de la Kat von D mi se pare că au o formulă mai bună, se simt ușoare pe buze, sunt pigmentate și se aplică ușor. Prima mea nuanță a fost Susperia, care are o nuanță de roz mai închis. Se simte bine pe buze, nu mi se pare că le usucă rău și culoarea rezistă pe buze chiar dacă mănânc. Singura nuanță problematică este Echo, care e o nuanță de albastru. Mi se pare că asta se șterge mai ușor de pe buze.

Rezistență: 4 ore

Preț: 20$ (nu se găsește în România, am înțeles că produsele Kat von D se găsesc în Sephora din Spania).

5. Jeffree Star Velour Liquid Lipstick

Jeffree Star Velour Liquid Lipstick

De abia așteptam să pun mâna pe un ruj de la Jeffree Star și m-am bucurat când am văzut că a apărut pe site-ul de unde “comand chestii care nu se găsesc la noi”. Din punctul meu de vedere, rujul ăsta are poate cea mai bună formulă. De abia se simte pe buze, iar culoarea (Saggitarius) e pigmentată. Am comandat nuanța asta crezând că e un nude cu subton gri, dar e o nuanță interesantă de roz.

Din păcate nu m-a dat pe spate, rezistă destul de puțin pe buzele mele. Dar există culori așa frumoase  încât o să îmi mai comand la un moment dat măcar un ruj.

Rezistență: 4 ore

Preț: 18.80 €

Se găsește aici.

4. MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

De curând mi-am cumpărat și un ruj lichid de la MAC și pot să vă spun că îmi place mult. În poză a ieșit o nuanță de maro, dar e un nude spre gri, arată foarte bine pe buze. Îmi place aplicatorul, pot să aplic rujul ușor și cu precizie. Îmi place formula, nu usucă buzele și rezistă bine pe buze, chiar dacă mănânc. Nuanța pe care mi-am luat-o este Simply Smoked.

Rezistență: 5 ore

Preț: 107 lei

Se găsește doar în magazinele MAC.

3. Sephora Cream Lip Stain

Sephora Cream Lip Stain

Am descoperit rujurile astea de la Sephora în urmă cu câțiva ani și de atunci le-am tot recumpărat. Nu îmi lipsește din sertar, iar de curând s-au lansat alte 16 nuanțe și am primit întreaga gamă de la Sephora. Îmi place că nuanțele sunt pigmentate și rezistă bine pe buze, fără să se strângă sau să se întindă. Rezistă ore întregi, chiar dacă mănânc. La început de abia se simte pe buze, însă după câteva ore simt că buzele îmi sunt uscate. Când se întâmplă asta aplic balsam de buze și se împrospătează și culoarea. Fie că vă plac nuanțele mai închise, nude, roz sau roșu, aveți de unde alege. Sunt 21 de nuanțe disponibile, printre care și negru.

Rezistență: 5-6 ore

Preț: 59 lei

Se găsește în magazinele Sephora sau online aici.

2. Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick

Golden Rose Longstay

Cu siguranță ați mai auzit de rujurile astea de la Golden Rose. Le-am menționat de nenumărate ori și sunt pur și simplu impresionată de ele. Le-am descoperit întâmplător și nu mă așteptam să mă dea pe spate. Raportul calitate-preț este excelent. Momentan am 4 nuanțe superbe și vreau să îmi mai iau. De abia se simte pe buze, nu le usucă și rezistă aproape toată ziua. Nu m-aș fi așteptat ca un ruj de la un brand mai puțin cunoscut să fie atât de bun.

Rezistență: 8 ore

Preț: 30 lei

Se găsește la standurile Golden Rose din țară sau online aici.

1. Gerard Cosmetics Hydra Matte Liquid Lipstick

Gerard Cosmetics Hydra Matte

Pe locul 1 se află rujul lichid mat de la Gerard Cosmetics. Am descoperit brandul ăsta pe Instagram și am căutat un site care să livreze și în România. Mi-am cumpărat inițial o nuanță – Invasion (care e preferata mea dintre toate), iar acum pot să mă laud cu 5 nuanțe minunate. Rujul ăsta are o forumlă perfectă, nu usucă buzele și mi s-a întâmplat să mă trezesc cu ruj pe buze și după 10 ore.

Am scris și aici un review.

Preț: 13,50 €

Se găsește aici.

Acesta e topul rujurilor lichide mate pe care le-am încercat eu. Chiar dacă sunt rujuri care nu usucă buzele atât de tare, dacă port un ruj mat zilnic, tot îmi simt buzele uscate. De obicei folosesc balsam de buze seara, înainte de culcare, iar dimineața îmi exfoliez buzele sau aplic balsam până încep să mă machiez.

Ați încercat vreun ruj din cele prezentate mai sus? Care e rujul vostru mat preferat?

      

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…