Produse de machiaj ieftine si bune

Am stat un pic să mă gândesc dacă să scriu acest articol sau nu. Știu că lumea nu mai citește bloguri, însă sunt de părere că uneori mai dau un search pe Google pentru a găsi diferite informații despre produse. Astfel, m-am gândit să vă prezint câteva produse din categoria #ieftinsibun pe care le folosesc și pe care vi le recomand și vouă.

Am fost mereu de părere că poți să realizezi un machiaj frumos și cu produse de la branduri mai mici, la prețuri accesibile. Pun accent mai mult pe partea de skincare, unde consider că ar trebui să investim în produse un pic mai scumpe și bune, care să dea rezultate.

Chiar nu e nevoie să ai cea mai nouă paletă de la un brand high-end sau cel mai scump fond de ten. Există alternative mai iefitne.

În materie de tuș de ochi, am câteva recomandări, în funcție de ce preferați.

Super Last de la essence este un tuș lichid cu un aplicator tip pensulă, ceva mai groasă, rezistă de dimineață până seara fără să își piardă din intensitate sau să curgă. Se usucă puțin mai greu, însă odată uscat, acolo rămâne. Costă 18 lei.

Black Ink de la Sephora e un tuș de tip cariocă, cu vârful mai lung și ascuțit. Se pot trasa atât linii fine, cât și groase și precise. Se usucă destul de rapid, mat și rezistă o zi întreagă. Costă 57 de lei și este dupe după Roller Liner de la Benefit.

Dacă vă plac tușurile colorate, pigmentate, vi le recomand pe cele de la Farmasi. Au câteva culori frumoase, își păstrează intensitatea pe parcursul unei zile și se aplică foarte ușor. Costă 14 lei. Produsele de la Farmasi se pot comanda online de pe site-ul oficial sau prin reprezentanți/consultanți Farmasi.

Tattoo Brow Pomade de la Maybelline este un gel cremos de sprâncene, foarte rezistent, cu o formulă cremoasă, care se întinde perfect. Cu ajutorul acestui gel de sprâncene poți să îți umpli golurile din sprâncene și să creezi o formă. Este foarte rezistent, iar formula nu s-a uscat, deși îl am de când a apărut în urmă cu câteva luni. Se găsește la prețul de 45 de lei în hypermarket-uri. Gelul de sprâncene vine la pachet cu o pensulă cu două capete, foarte bună și utilă.

Make me brow de la essence este un rimel de sprâncene cu care îți poți umple sprâncenele. Are rolul de a fixa și firele rebele. Costă 14 lei.

Megaglo Highlighting Powder de la wet’n’wild este un iluminator intens. Prima dată când l-am folosit nu mi s-a părut atât de pigmentat și intens, însă după ce am trecut de câteva ori cu pensula și am eliminat primul strat, parcă s-a schimbat și oferă un efect iluminator intens, vizibil. Este fin, arată foarte bine pe ten și rezistă toată ziua. Costă 25 de lei.

Fit Me! Matte + Poreless de la Maybelline este un fond de ten cu o consistență lichidă și acoperire medie. Este potrivit persoanelor cu tenul mixt. Aplicat peste un primer rezistă până seara. Un dezavantaj este că are în compoziție alcool denat care poate să irite tenul sensibil. Costă 35 de lei.

Lash Princess de la essence este un rimel pe care l-am descoperit în urmă cu 2 luni. Am mai auzit despre rimelul ăsta, însă nu îl încercasem. Încarcă genele într-un mod dramatic, rezistă foarte bine, nu se fărâmițează și nu lipește genele. Costă 18 lei.

Fardurile mono Metal Chrome de la essence sunt extraordinar de pigmentate și sunt foarte cremoase. Arată foarte bine pe pleoape, eu le aplic cu degetele, astfel se aplică uniform și rezistă machiajul. Sunt disponibile 6 nuanțe dacă nu mă înșel. Costă 18 lei.

O pudră foarte bună este banana powder de la essence. Am dat în jur de 20 de lei pe ea și am găsit-o în magazinul L’Arome din București. O găsiți și la ei pe site. Este foarte fină, nu încarcă și nu usucă tenul. Este foarte bună pentru a fixa anticearcănul, uniformizează nuanța tenului și acoperă imperfecțiunile.

Camouflage+ Matt concealer de la essence este un anticearcăn pe care mi l-am cumpărat în urmă cu 2 luni din Austria. Nu țin minte să fi încercat alt anticearcăn de la essence, însă ăsta mi se pare foarte bun. Are acoperire bună, nu usucă zona de sub ochi și nu se strânge în liniile fine. Sunt obișnuită ca după ce aplic anticearcănul, să se strângă în ridurile fine de sub ochi, însă cu acesta nu am problema asta. Mi se pare și foarte rezistent, având în vedere că nici nu e nevoie să îl setez cu pudră. Îl găsiți în magazine sau online la prețul de 14 lei.

Uleiul de păr de la Balea (dm) l-am descoperit în urmă cu 2 luni, când am fost în Viena la soră-mea. Aveam nevoie de un produs care să îmi aranjeze părul după baie și l-am încercat pe ăsta. Știți care a fost primul lucru pe care l-am făcut după ce m-am întors? M-am dus la dm să îl cumpăr. Este un ulei de păr foarte bun, hidratant, netezește părul, îi oferă strălucire și îl netezește.

Îl folosesc pe părul umed, înainte să îl usuc cu uscătorul de păr, iar la final mai aplic puțin pe părul uscat și părul meu arată foarte bine. Este dupe după uleiul de la Moroccanoil. Costă 18 lei.

Apa micelară Hyaluron Anti-Age de la Gerocossen este cea mai recentă achiziție. Mi se termină soluția micelară Sensibio H2O de la Bioderma și mi-am cumpărat-o pe asta. Nu știam că există, am zărit-o la dm și am cumpărat-o. Lista de ingrediente pare ok, nu conține alcool sau parfum, îndepărtează chiar și machiajul ochilor și mi se pare o alternativă mai ieftină la cea de la Bioderma. Costă 17 lei în dm, dar la hypermarket o găsiți cu 11 lei.

Pensulele mele de machiaj preferate

Cred că oricine folosește produse de machiaj, folosește și pensule de machiaj. Aplicatoarele cu bureței pentru farduri sunt de domeniul trecutului pentru mine și în urmă cu vreo 6 ani am început și eu să…

Tutorial de machiaj cu paleta de care te vei indragosti: Flaming Love

În urmă cu vreo 2 luni am pus ochii pe o paletă cu niște farduri perfecte pentru vară. Văzusem un video scurt în care era prezentată paleta și când am văzut cât de pigmentate sunt…