Rutina de ingrijire a tenului – seara

În urmă cu câteva luni, am observat ceva diferit la tenul meu: părea obosit, tern, ridurile erau mai accentuate și parcă nici machiajul nu se mai așeza ca altădată.

Am început să am mai multă grijă de tenul meu seara, înainte de culcare și pot să vă spun că rezultatele nu au întârziat să apară. Multe persoane mi-au spus că tenul meu arată mai bine, mai strălucitor și nu pot decât să mă bucur.

În plus, am observat că nici ridurile (din jurul ochilor și de pe frunte) nu mai sunt așa pronunțate. Iar tenul meu chiar a devenit mai luminos.

Vreau să vă spun în articolul acesta ce produse folosesc eu seara. Cred că e necesar să acordăm o îngrijire specială pielii noastre, mai ales tenului, atât seara, cât și dimineața. Zău, nu avem nevoie de mult timp pentru asta. Iar 10 minute, cât ține ritualul, nu este o veșnicie.

IMG_6177

Am mai avut eu tentative să folosesc o cremă de noapte, însă mereu uitam de ea. Nici acum nu folosesc o cremă specială, ci uleiuri. Dar mai întâi o să vă spun care sunt pașii pe care îi urmez când ajung acasă, seara.

Demachierea

Am mai spus-o de atâtea ori: demachierea este esențială pentru un ten curat și frumos. Dacă sari peste pasul ăsta important, tenul va suferi mult și se va vedea în timp. Am trei produse demachiante pe care le folosesc în funcție de machajul pe care îl port.

Atunci când am un machiaj light sau deloc, folosesc laptele demachiant Nivea Creme. Îmi place foarte mult acest produs, mi l-am cumpărat luna trecută (la Auchan e mai ieftin decât la DM). Are un miros plăcut, specfic cremei în cutie albastră. Lasă tenul super catifelat și îndepărtează eficient machiajul, chiar și rimelul. Când port un machiaj mai complex (fard, tuș, rimel, fond de ten, blush etc.), folosesc alte două produse. Îmi demachiez ochii cu ajutorul demachiantului meu preferat – Nivea Double Effect (review), apoi folosesc apa micelară bifazică de la Garnier (o găsiți ). Dacă nu port tuș, sar peste demachiantul de ochi și folosesc doar apa micelară bifazică (este foarte bună, ar trebui să scriu și un articol pe blog, nu?).

produse de demachiere

După ce îmi demachiez tenul, folosesc loțiunea bifazică revitalizantă de la The Body Shop (aici), din gama Oils of Life. Îmi împrospătează tenul și elimină orice urmă de produs folosit anterior. Îmi simt tenul super curat, revitalizat. În plus, îmi place mult și mirosul.

Hidratarea

După ce elimin orice urmă de machiaj și am tenul curat, trec la următorul pas: hidratarea tenului. Și folosesc uleiuri.

Uleiul cu extract de lotus de la Clarins îl am de prin decembrie și în perioada rece îl foloseam des. E nevoie doar de o picătură pentru toată fața. Nu îl mai folosesc așa des pentru că are un miros puternic și tenul rămâne uleios. De obicei, îl folosesc când îmi simt pielea mai uscată. Uneori adaug o picătură și în crema de față de zi sau în fondul de ten.

Ce folosesc în fiecare seară este uleiul de cocos. Și de când îl folosesc, aspectul tenului meu chiar s-a îmbunătățit. Știu că uleiul de cocos e un ulei-minune, bun la de toate și nu îmi lipsește de acasă. El vine în formă solidă, trebuie încălzit pentru a deveni lichid, dar cu căldurile astea, nu e nevoie să îl încălzesc. De fapt, așa am început să îl folosesc zilnic. Voiam să îl aplic pe păr și am luat borcanul de la Solaris și era lichid. Mi-am luat și un recipient cu pompiță, pentru că e mai ușor de dozat și cu doar o apăsare, am cantitatea perfectă pentru ten. Se găsește în magazinele/farmaciile naturiste.

Dacă nu uit, folosesc și uleiul de ricin – pe acesta îl aplic pe sprâncene și gene, cu ajutorul unui bețișor de urechi. Dacă îl folosesc cu regularitate, timp de o lună, observ că genele mele sunt mai bogate și mai lungi. Mi se pare soluția cea mai eficientă și ieftină pentru a-ți crește genele. Eu nu cred în produsele-minune, scumpe, care promit lucrul acesta.

uleiuri pentru ten

Nu uit nici de zona ochilor. Dacă dimineața folosesc o cremă de ochi mai lejeră, seara o folosesc pe cea de la Mia Hoyto, Valo Eye Cream. Este o cremă mai grasă, iar de când am început să o folosesc, am observat că s-au diminuat liniile fine și nu îmi mai simt ochii umflați. O găsiți aici. Vă recomand să intrați pe Natural Cosmetic pentru că veți găsi multe produse interesante.

crema de ochi

O dată sau de două ori pe săptămână îmi curăț tenul în profunzime cu ajutorul unui exfoliant special de la TONY MOLY, despre care v-am povestit aici. Acesta curăță porii în profunzime și tenul rămâne foarte curat. Bineînțeles că folosesc acest exfoliant înainte să-mi hidratez tenul. Chiar dacă arată dubios, are un miros foarte plăcut, iar senzația de încălzire a tenului este minunată.

IMG_6196

Pe noptiera mea se află câteva balsamuri de buze de la eos și 2 creme de mâini. Mereu aplic cremă de mâini și balsam de buze înainte să mă pun la somn. Crema de mâini în formă de banană e de la Tony Moly (aici), intră foarte repede în piele și miroase a ciocolata Kiss de altădată. Săptămâna trecută am primit un pachet de la Farmec și crema de mâini cu aloe vera m-a cucerit instantaneu. Miroase foarte bine și e mai hidratantă. O folosesc de fiecare dată când îmi simt mâinile mai uscate și își face treaba foarte bine.

Să nu credeți că folosesc toate balsamurile de buze deodată. Ar fi absurd, le folosesc prin rotație: cocos, fructul pasiunii, lămâie sau căpșune. Toate miros delicios, însă varianta cu cocos mi se pare cea mai hidratantă. Găsiți mai multe arome . Despre acest balsam de buze v-am povestit în urmă cu ceva timp în articolul ăsta.

balsam de buze eos

Acestea sunt produsele mele de seară și de când am mai multă grijă de tenul meu, acesta arată mai bine, cum vă spuneam și la începutul articolului.

Sunt curioasă care este rutina voastră de îngrijire a tenului seara și ce produse folosiți. Aștept comentariile voastre.

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…