Tu ce faci dupa o zi lunga?

…vorba bine, că ziua nu e deloc lungă. Însă atunci când avem multe lucruri de făcut, când ajungem seara acasă, frânte, putem spune că ziua a fost lungă.

Înainte îmi aplicam măști de față doar în weekend, când eram relaxată, era un fel de ritual de răsfăț. Însă de la un timp am început să îmi aplic măști hidratante sau exfoliante și în timpul săptămânii. Seara, când ajung acasă, mă relaxează, mă liniștește, pentru că simt că am timp pentru mine și pentru tenul meu.

Chiar dacă am grijă, uneori îmi simt tenul obosit, lipsit de strălucire, tern, iar atunci e clar că trebuie să îi acord mai multă atenție.

Măștile mele preferate sunt cele exfoliante, pe care le dezlipesc de pe față cu o mare satisfacție, măștile peel-off. Parcă am o piele nouă după ce dezlipesc o astfel de mască. Și când eram mai mică îmi aplicam astfel de măști și eram nerăbdătoare să se usuce ca să le pot dezlipi. Nu știam eu pe vremea aia ce efect are o mască asupra tenului.

În momentul de față folosesc măștile de la 7th Heaven (Montagne Jeunesse, după numele anterior). Le-am primit în urmă cu câteva săptămâni și cu ocazia asta le-am introdus în ritualul meu de îngrijire. IMG_5705 masti faciale Îmi place gama variată. În baie se află masca cu argilă și ulei de argan, care are un miros excelent și are rolul de a calma pielea. Măștile 7th Heaven se găsesc în supermarket-uri și hypermarket-uri. Așa că, data viitoare când mergeți la cumpărături, adăugați și câteva măști în coș. Doar sunteți obosite după ce veniți de la cumpărături, nu?

Îmi place că măștile sunt formulate pentru diferite tipuri de ten, astfel încât dacă ai tenul mixt sau gras, masca cu argilă și ulei de argan sau cea cu argilă și cafea – sunt potrivite. Aceste două măști curăță în profunzime.

Ce nu îmi place la măștile la plic este că e prea mult produs. Nu e nimic rău în asta, un plic ajunge pentru 3-4 aplicări, dar de cele mai multe ori uit de plicul început și sunt nevoită să îl arunc. Sau uit de el pentru că sunt tentată să încerc altă mască nouă?

Mi-ar plăcea să existe plicuri mai mici sau recipiente care se pot închide etanș.

masti 7th heaven

După ce stau cu masca pe față vreo 20 de minute, continui cu ritualul meu de seară – mă dau cu loțiune tonică, aplic crema de ochi și ulei de față. Tenul meu radiază dimineața. Voi scrie în curând și un articol despre ritualul meu de seară, adică despre produsele pe care le folosesc în prezent.

Cred că toată lumea ar trebui să aibă astfel de măști prin casă și să își aplice ori de câte ori simte nevoia, nu doar în weekend.

Montagne Jeunesse

Pe site-ul oficial 7th Heaven găsiți toate variantele de măști. Vreau neapărat să încerc și masca termică cu ciocolată.

Voi cum vă relaxați după o zi obositoare? Ați încercat măștile astea? Care e preferata voastră?

 

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea tenului

Scriu acest articol cu gândul că sunt persoane care caută informații care să le ajute în alegerea corectă atunci când vine vorba despre îngrijire. Mereu am fost de părere că e mai bine să prevenim…

O primavara cu reduceri

Oficial a venit primăvara, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de zile mai lungi, de plimbări, de mai mult soare și natura care revine la viață. V-am mai spus, primăvara și toamna sunt anotimpurile…